Srbijanska kompanija Delta Maxi planira u BiH do kraja 2013. investirati oko 200 milijuna eura

Srbijanska maloprodajna kompanija Delta Maxi ove godine planira snažniji ulazak na tržište Federacije Bosne i Hercegovine kroz otvaranje prvih hipermarketa u najvećim gradovima, dok početak gradnje trgovačkog centra u Sarajevu planiraju za 2010. godinu.

Dragan Filipović, generalni direktor Delta Maxi Grupe, očekuje da će u toku ove godine otvoriti prve objekte u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Mostaru.

Filipović je podsjetio da je cilj Delta Maxija da u BiH do kraja 2013. godine izgrade 50 novih marketa raznih veličina, u što će investirati oko 200 milijuna eura.

Ove godine neće biti problema u ostvarenju tog cilja, ali zbog krize može doći do stanke u 2010. i 2011. godini. U Delta Maxiju kažu da je promet njihove kompanije u BiH u prošloj godini iznosio oko 130,8 milijuna eura, što je za 41 posto više nego godinu prije, dok ove godine planiraju prihod od 180 milijuna eura.

Mark Ernest Garofani, direktor Delta Maxi Internationala, ogranka grupacije zadužene za tržišta Balkana (osim Srbije), ističe kako su izuzetno zadovoljni poslovanjem kompanije na tržištu u Republici Srpskoj, gdje za sada uglavnom posluju, te ocjenjuju da ima još dosta prostora za rast što se vidi iz njihovih ambicioznih planova.

Delta Maxi u BiH ima 22 trgovačka objekta, mahom u Republici Srpskoj, u kojima je zaposleno 889 radnika. Cijela grupacija posjeduje preko 440 marketa u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.