Međunarodno priznati pivski sommelier Chris Myers prvi put u Hrvatskoj otkrio čari svojeg zanimanja i pravilnog kušanja piva uz Staropramen okuse – Staropramen, Selection i Eden

U organizaciji renomiranog brenda Staropramen prvi put u Hrvatskoj predstavljeno je rijetko zanimanje pivskog sommeliera uz tajne pravilnog kušanja piva.

U ugodnom ugođaju restorana Baltazar mnogobrojni sudionici imali su čast učiti od najboljeg iz pivarskog svijeta – međunarodno priznatog pivskog sommeliera Chrisa Myersa iz SAD-a.

U sklopu predavanja i praktične radionice uzvanici su mogli spojiti ugodno s korisnim i naučiti pravilan način kušanja i prepoznavanja piva uz tri Staropramen okusa – Staropramen, Selection i Eden.

Kao međunarodni pobjednik u pravilnom ritualu točenja piva u devet koraka i vrhunski poznavatelj piva, Chris Myers na zabavan i jedinstven način nesvakidašnjom radionicom uveo je sudionike u tajne pravilnog kušanja i ocjenjivanja piva te njegova kombiniranja s hranom.

Moderator događanja, domaći gastrostručnjak Rene Bakalović, i sam se pridružio sudionicima te s velikim zanimanjem pratio svaki korak pravilnog kušanja piva. Tako su svi mogli barem na jedan dan iskusiti čari pivskog sommelierstva i naučiti važnost poznavanja i kategorizacije piva, načine njegova posluživanja i standardizacije te proces kušanja i sparivanja piva s hranom.

Idealan spoj okusa Staropramen, vodećeg praškog piva u svijetu i kulinarskih delicija dodatno je pridonio dojmljivom nastupu Chrisa Myersa koji radi i kao savjetnik pivarske industrije u Sjedinjenim Američkim Državama te za niz globalnih pivskih brendova.