Štrumpfajmo zajedno

Riječ je o vrlo slojevitom i strateški osmišljenom projektu koji kroz razrađeni media mix, program nagrađivanja potrošača, zabavna događanja, proizvode te integriranu marketinšku komunikaciju donosi Štrumpfove u domove ljubitelja plavih čovječuljaka

Otkad ih znamo Štrumpfovi su uvijek bili rado prihvaćeni kod svih generacija pa stoga niti ne čudi da su i današnji mališani oduševljeni plavim simpatičnim crtanim likovima koji su ove godine doživjeli drugu filmsku ekranizaciju te se trenutno u kinima prikazuje film Štrumpfovi 2.

Posebnost Štrumpfova, za razliku od ostalih suvremenih crtanih likova, je to što su oni miroljubivi, dobroćudni, domišljati, duhoviti te nose u sebi sve moralne vrijednosti koje bi i odrasli voljeli usaditi svojim mališanima.

Istovremeno, upravo zbog sentimentalnih razloga, roditelji i stariji poklonici Štrumpfova mlađim će naraštajima bez razmišljanja približiti plava stvorenja jer su nekoć i sami obožavali Papa Štrumpfa, Vicka, Mrguda, Lumena, Štrumpfetu i druge likove iz vesele družine.

Ledo, PIK Vrbovec i Konzum prepoznali su snagu brenda Štrumpfovi te su odlučili zajednički kreirati i pokrenuti projekt “Štrumpfajmo zajedno“ koji je započeo krajem kolovoza u prodavaonicama Konzuma kroz program nagrađivanja Štrumpforija, zatim lansiranjem novog Ledo sladoleda Štrumpfovi te promjenom vizuala popularnog mesnog obroka PIKO u štrumpfastično novo ruho.

SLOJEVITI PROJEKT
Jedan od najvećih projekata u ovoj godini za članice Agrokor koncerna, točnije Konzuma, Leda i PIK-a Vrbovec, zasigurno je kampanja sa Štrumpfovima u koju su uložena velika financijska sredstva, trud i kreativnost.

Riječ je o vrlo slojevitom i strateški osmišljenom projektu koji kroz razrađeni media mix, program nagrađivanja potrošača, zabavna događanja, proizvode te integriranu marketinšku komunikaciju donosi Štrumpfove u domove ljubitelja plavih čovječuljaka na jedan vrlo zanimljiv i zabavan način.

Turneja Štrumpfajmo zajedno već je posjetila mnoge hrvatske gradove poput Karlovca, Zagreba, Šibenika, Splita, Zadra, Slavonskog Broda i Osijeka, a u planu su i nova događanja u Poreču i Rijeci i drugim gradovima te je u svakom gradu izazvala pravu Štrumpf senzaciju.

Najveća atrakcija je definitivno Štrumpf selo koje se prostire na čak 150 m2  te se sastoji od brojnih Štrumpf radionica u kojima najmlađi mogu crtati, bojati i razmjenjivati sličice, zatim Štrumpf plesa, bojanja lica likovima Štrumpfova te igre memorije i edukativnih slagalica s likovima Štrumpfova. Ukratko, riječ je o animaciji za cijelu obitelj.

ŠTRUMPF PROIZVODI
Istovremeno, svaka od tri kompanije Agrokor koncerna sudjeluje u projektu na više različitih razina. Tvornica sladoleda i smrznutih proizvoda Ledo priključila se projektu s novim sladoledom okusa vanilije i žvakaće gume Štrumpfovi koji već svojim izgledom plijeni pažnju malih i velikih Štrumpfoljubaca.

Također, riječ je o proizvodu koji sadrži dodatnu vrijednost za potrošače, slagalicu sa slovom abecede te može poslužiti djeci kao didaktička igračka pri učenju sastavljanja vlastitog imena, dok oni malo stariji poklonici Štrumpfova mogu slagati imena omiljenih likova, prijatelja ili simpatija.

Dodatna vrijednost i zanimljivost sladoleda Ledo Štrumpfovi je nagradna igra u kojoj je moguće osvojiti brojne vrijedne nagrade poput putovanja u Gardaland, poklon bonova za kupnju u Konzumu u vrijednosti 1000 kuna, plišanih igračaka ili seta figurica.

PIK Vrbovec, najveći proizvođač mesa u Hrvatskoj i regiji, lansirao je novi PIKO u atraktivnom “štrumpfastičnom” plavom omotu i praktičnoj gramaži od 300 g. Naime, želja kompanije je bila nagraditi najmlađe potrošače za vjernost kroz novi vizual sa Štrumpfovima koji će djeci biti zabavan i simpatičan.

Jednako tako, osmišljena je i nagradna igra na službenoj Facebook stranici PIK-a u kojoj fanovi iskazivanjem svojih vještina i znanja o crtanim likovima mogu osvojiti kino ulaznice upravo za film Štrumpfovi 2.

ŠTRUMPFORIJA U KONZUMU
Nakon dolaska dugo očekivanog drugog nastavka filma o popularnim malim stvorenjima prava Štrumpforija zavladala je i prodavaonicama Konzuma, koje su sada obojene u plavo.

U više od 700 prodavaonica Konzuma, likovi Štrumpfova smiješe se s plakata, kućica za kolica za kupovinu, podne grafike, posebnih samostojećih figura, razdjelnika na blagajnama i policama.

U sklopu komunikacijskog mixa snimljeni su i tv i radio spot, kreirana je oglasna kampanja za tiskane medije i internet portale, a redovni akcijski katalozi također su dobili Štrumpf dizajn.

Kao najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj i pokretač novih trendova na tržištu, Konzum je za svoje potrošače osmislio i poseban program nagrađivanja.

Kupnjom u Konzumu za svakih 75 kuna ili kupnjom posebno označenih proizvoda, kupac osvaja jednu besplatnu Štrumpf 3D karticu koju može pohraniti u album. Kartice nisu samoljepljive, nego se umeću u album te su stoga pogodne za igranje i razmjenu, a album atraktivnog dizajna sadrži dodatno mnoštvo priča, igara, zagonetki i bojanki za čitanje i zabavu.

Uz program lojalnosti na policama Konzuma moći će se pronaći i K plus proizvodi s likovima Štrumpfova poput čarapa s motivima Štrumpfova, pisanki, crtančica, bilježnica, zatim kupki i šampona te slasnih krafni, krem namaza od mlijeka i lješnjaka, slanih štapića i flipsa. Zanimljiva je informacija kako je već prvog dana kampanje Štrumpforija u Konzumu prodano više od 5000 albuma Štrumpfovi, što dodatno potvrđuje zanimanje potrošača za cijeli projekt.

HUMANITARNI KARAKTER
Kako su Štrumpfovi bića s dobrim srcima koji prepoznaju kada je nekom potrebna pomoć, ovaj projekt ima i humanitarni karakter.

Vesele maskote: Trapavi, Štrumpfeta i Ledo Medo posjetit će odabrane dječje bolnice te mališanima pokloniti “štrumpfastične” poklon pakete koji će ih razveseliti i oraspoložiti.

U dosadašnjoj fazi projekt “Štrumpfajmo zajedno“, zahvaljujući odličnoj kreativnoj ideji, praćenju svjetskih trendova, odličnoj komunikaciji kroz online i offline kanale, vizualnoj pokrivenosti na prodajnim mjestima i vanjskom oglašavanju te sveopćoj Štrumpf ludnici, polučio je velik uspjeh, a koji će se vjerujemo nastaviti sve do njegovog zaključenja sredinom listopada ove godine.

Prethodni članakNjemačka osobna potrošnja bedem protiv recesije
Sljedeći članakProsječna neto plaća za kolovoz 5.513 kuna