29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 14:10
VijestiZemljaStudenac će iduće godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici

Studenac će iduće godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici

U proteklih šest godina, Studenac je više nego utrostručio svoju mrežu trgovina, a novi distribucijski centar površine veće od 36 tisuća četvornih metara podržat će kontinuirani rast i dodatno ojačati logističke procese

Studenac će iduće godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici, objavjeno je iz kompanije. Novi objekt će se prostirati na više od 36 tisuća četvornih metara i u konačnici će otvoriti približno 500 novih radnih mjesta. Distribucijski centar u Velikoj Gorici omogućit će daljnju implementaciju najnovijih rješenja za dodatno poboljšanje učinkovitosti i kapaciteta logističke mreže kompanije, osiguravati kraće vrijeme isporuke do trgovina te dodatno unaprijediti suradnju s dobavljačima.

Studenac trenutno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

Dragan Baškarad, član Uprave Studenca

“Od 2018. godine do danas, Studenac se od lokalnog trgovačkog lanca pozicionirao među nacionalne lidere u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj”, izjavio je ovim povodom Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove Studenca. “Dok provodimo našu strategiju rasta, nastavljamo ulagati u naše poslovanje kako bismo i dalje ispunjavali očekivanja naših kupaca za visokokvalitetnim i svježim proizvodima. Očekujemo da će rješenja koja ćemo implementirati u novom centru osigurati najveću moguću učinkovitost našeg lanca opskrbe.”

“Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina”, istaknuo je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu. Dodatnom unaprjeđenju logističkih procesa Studenca zasigurno će doprinijeti i izvrsna prometna povezanost lokacije u Velikoj Gorici s čitavom Hrvatskom.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

U proteklih šest godina, Studenac je više nego utrostručio svoju mrežu trgovina, šireći se diljem Hrvatske organski, odnosno otvaranjem novih vlastitih trgovina, te preuzimanjem i integracijom lokalnih i regionalnih trgovačkih lanaca. Dugoročna strategija kompanije usmjerena je na dodatno povećanje tržišnog udjela i jačanje pozicije najbrže rastućeg trgovačkog lanca kroz nastavak širenja mreže trgovina, ulaganje u postojeću te kontinuirane inovacije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Prihod Sueskog kanala smanjen za četvrtinu

Kanalom je u netom završenoj financijskoj godini prošlo 20.148 brodova, za 22,3 posto manje nego godinu ranije Prihod Sueskog kanala pao je gotovo za četvrtinu...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...