Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, pokrenuo je svoj novi društveno odgovorni projekt “Korak bliže zajednici”, u kojem mogu sudjelovati neprofitne organizacije koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život. Projekt je započet kako bi kompanija pružila potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. Predviđena je raspodjela sredstava u vrijednosti od 100.000 kuna, a prijave za donacije, putem formulara na stranici studenac.hr/korak-blize-zajednici, počinju 1. listopada i traju sve do kraja mjeseca.

“Briga o zajednici utkana je u poslovanje Studenca, a ‘Korak bliže zajednici’ logičan je nastavak našeg doprinosa društvu. Tako smo, nakon uspješno pokrenutog projekta ‘Korak bliže prirodi’, započetog 2020. s ciljem da kompanija sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode, sada odlučili podržati lokalne organizacije koje svojim radom učinkovito pridonose ispunjavanju i uklanjanju gorućih lokalnih problema s kojima smo i globalno suočeni. Iznimno nam je važno njegovati dobrosusjedski karakter, kako svojom komercijalnom ponudom i uslugama tako i projektima koji uistinu pozitivno utječu na zajednice kojih smo dio”, istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Pri određivanju kriterija u Studencu su se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, točnije, drugim i trećim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

“Sredstva ćemo usmjeriti organizacijama koje svojim radom pomažu socijalno ugroženim obiteljima, pojedincima i samohranim roditeljima te ostalima koji se, nažalost, suočavaju s nestašicom osnovnih sredstava. Također, u fokusu su nam i oni koji se bave promocijom zdravog života, rehabilitacijom, postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama te prevencijom bolesti, ali i izgradnjom odgovarajućih igrališta, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da više o projektu, uvjetima sudjelovanja u natječaju te Pravilnik i prijavnicu pronađu na službenoj stranici”, poručila je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata tvrtke Studenac.

U sklopu projekta Studenac će četiri puta godišnje zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj koristi zajednice. Odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a “Korak bliže zajednici” nastavak je nastojanja Studenca da kao tvrtka pridonosi pozitivnim društvenim promjenama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!