studio-nexus-ukrajinsko-pivo-kampanja-ftdTijekom kolovoza započelo je emitiranje nove kampanje za najpoznatije ukrajinsko pivo, Chernigivske, koju je u potpunosti osmislila i provodi hrvatska kreativna agencija Studio Nexus.

Naime, u lipnju je Studio Nexus pobijedio na međunarodnom natječaju za kreativnu agenciju Sun InBev Ukraina. Već tijekom srpnja u najvećim je ukrajinskim gradovima snimana prva od TV reklama za Chernigivske u režiji hrvatskog redatelja Predraga Ličine, navode iz Studia Nexus.

Idejno rješenje cijelog koncepta kampanje za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo, čiji je Ukrajina domaćin (uz Poljsku), osmislio je Albino Uršić, kreativni direktor agencije Studio Nexus koja je godinama potpisivala kampanje za Zagrebačku pivovaru.

Upravo zahvaljujući uspješnim kampanjama inspiriranim nogometom, Nexus je pozvan da sudjeluje na natječaju u Ukrajini na kojem je i osvojio ovaj prestižan posao, ističe se. Prvi TV spot sniman tijekom srpnja bio je svojevrsni test koji je hrvatska agencija uspješno svladala dobivši ugovor do 2014. za sve kampanje Chernigivskog piva.

“Dobili smo nimalo lak zadatak, prikazati ukrajinski nacionalni ponos na temperamentan način. Bilo je zanimljivo budući da su Ukrajinci temperamentom prilično različiti od nas. Nekako su smireniji, staloženiji… Međutim, njima se upravo dopao naš temperament i htjeli su da ga iskoristimo za Chernigivske pivo. Sav trud se isplatio jer su klijenti zadovoljni prvom od kampanja, jer je upravo Chernigivske pivo glavni sponzor ukrajinske izabrane nogometne vrste”, istaknuo je povodom potpisivanja ugovora Albino Uršić.

Uz redatelja Ličinu i direktora fotografije Svena Pepeonika, organizaciju snimanja odradila je produkcijska kuća “Lime lite” iz Kijeva.