immopark-zagreb-vizual-largePredstavnici Erste Group Immorenta u Hrvatskoj, tvrtke Niva i grada Jastrebarskog najavili su na današnjem susretu s novinarima izgradnju logističkog centra Immopark Zagreb u što će biti uloženo 55 milijuna eura.

Projekt su predstavili predsjednik Uprave Erste Group Immorent u Hrvatskoj, Tomislav Matija Varga, predsjednik Nadzornog odbora NIVA d.d., Nikica Valentić, te Mihael Zmajlović, gradonačelnik Grada Jastrebarsko.

Immopark Zagreb bit će jedan od najvećih logističkih centara u Hrvatskoj s više od 66.000 m2 skladišnog, proizvodnog i uredskog prostora. Logistički centar bit će izgrađen u poslovnoj zoni Čabdin u Jastrebarskom koja je od Zagreba udaljena 24km, a završetak gradnje prve faze planiran je u prvom kvartalu 2012. godine, rečeno je na konferenciji.

Riječ je o “greenfield” investiciji ukupne vrijednosti 55 milijuna eura, a završetkom suvremenog logističkog centra bit će omogućeno otvaranje stotinjak novih radnih mjesta. Cijeli projekt financira Erste Group Immorent u Hrvatskoj, projekte i nadzor obavlja tvrtka NIVA Inženjering iz Zagreba, a glavni izvođač radova je tvrtka “Zagorje Tehnobeton” iz Varaždina.

“Perspektiva Hrvatske, a poglavito zemljopisno – prometna pozicija Jastrebarskog, između središnje Europe i riječke luke, je u povezivanju raznih oblika prometa od željezničkog, cestovnog, vodnog i morskog tako da se tu otvaraju mogućnosti proširenja ovog logističkog centra u najveći distribucijsko – logistički centar u Hrvatskoj”, naglasio je bivši premijer Nikica Valentić.

Immorent grupa od 1998. godine je zastupljena u Hrvatskoj te je na hrvatskom tržištu do sada financirala nekretnine u vrijednosti od pola milijarde eura, a 160 milijuna eura uložila je u vlastite investicije.

Pogledajte video s konferencije za medije: