Prvi globalni program za tehnološke aplikacije u hotelijerskom i ugostiteljskom sektoru

Metro i američka tvrtka Techstars pokrenuli su Techstars Metro Accelerator, prvi globalni program namijenjen start-upovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja.

Deset odabranih start-upova svoja znanja i poslovanje moći će unaprijediti pod vodstvom iskusnih mentora na programu u sjedištu Techstars Metro Acceleratora u Berlinu, nakon čega će svoje tvrtke predstaviti međunarodnim investitorima, predstavnicima industrije i javnosti.

“Kupci Metro-a su poduzetnici koji žele iskoristiti inovacije kako bi unaprijedili svoje poslovanje. U Metrou razumijemo njihove potrebe i želimo im pružiti podršku u njihovim naporima da osuvremene svoje poslovanje. Kako bismo u tome uspjeli, logično je ponuditi im prvu platformu koja će povezati tehnološke start-upove diljem svijeta s kupcima Metro-a iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva”, izjavio je Olaf Koch, glavni direktor tvrtke Metro Cash & Carry.

Tijekom tromjesečnog mentorskog programa koji će se održati u Berlinu, Metro će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabave, prodaje, marketinga i komunikacija.

Techstars će u program donijeti međunarodno dokazane metodologije za mentorstvo start-upova i više od 3.000 mentora, a digitalna agencija R/GA ponudit će im pristup strategiji razvoja i kreiranja branda.

Svi start-upovi usmjereni na razvoj aplikacija za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja koji se žele uključiti u ovaj program, moći će se prijaviti u razdoblju od 27. travnja do 3. kolovoza 2015. godine.

Mentorski program započet će 12. listopada 2015., a timovi će na Demo Danu u siječnju 2016. imati priliku predstaviti svoje tvrtke međunarodnim investitorima, predstavnicima industrije i javnosti.