trgovina-kupci-blagajne-midiIako će u četvrtak gotovo u cijeloj Hrvatskoj padati kiša, trgovci su ipak zaključili kako će na blagdan Svih svetih većina građana ipak pohoditi groblje prije nego šoping centre te će stoga u četvrtak svi biti zatvoreni.

Sve će trgovine biti tako zatvorene u zagrebačkom Arena centru, Westgateu, Avenue Mallu, Garden Mallu, City Centru One East i West, u centru Cvjetni, Kaptol centru i u Emmezeti u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

U pojedinim šoping centrima radit će ugostiteljski lokali, kockarnice i kina. U Arena centru bit će otvorena kuglana, Cinestar i kasino, u zagrebačkom Avenue Mallu radit će također kino i Konzumova trgovina i to od osam do 14 sati.

U osječkom Avenue mallu radit će samo kino i ugostiteljski objekti. U Garden Mallu radit će Interspar od sedam do 18. U City centru one na Žitnjaku također će raditi ugostiteljski objekti, kockarnica i kino, dok će u splitskom City centru one raditi samo kino.

U riječkom Tower centru neće raditi ništa osim pete etaže, a Zapadni trgovački centar bit će također zatvoren.

U osječkom trgovačkom centru Portanovi radit će samo ugostiteljstvo. U trgovačkom centru Supernova u Karlovcu radit će samo trgovina Interspar i to od 7 do 14 sati.

U slavonskobrodskoj i varaždinskoj Supernovi također radi samo Interspar i to od 8 do 14 sati; istoimeni trgovački centri u Zadru, Sisku i Šibeniku bit će potpuno zatvoreni.

Iako će trgovački centri biti zatvoreni, svijeće ili cvijeće za groblje u zadnji čas moći će se nabaviti gotovo u svakoj trgovini. Naime, gotovo svi trgovački lanci u četvrtak će biti otvoreni.

Lidlove trgovine tako će raditi do 14, 18 ili čak do 21 sat, Kaufland uglavnom od 7 do 14, pojedine trgovine i do 20 sati. Trgovine Interspara u trgovačkim centrima uglavnom su zatvorene, dok ostale rade do 14, 18 ili 21 sat. Trgovine Plodina također će raditi u četvrtak a raspored možete pogledati ovdje.

Mercator trgovine radit će po nedjeljnom radnom vremenu a radno vrijeme onih koji su u trgovačkim centrima bit će istovjetno radnom vremenu tih centara. Getro centri radit će od 7 do 15 sati a prodajne jedinice Mercatora i Getroa, koje nedjeljom inače ne rade, na Svi svete će raditi od 8 do 12 sati.

Iz Agrokora pak kažu kako će dio Konzumovih prodavaonica biti zatvoren. Najveći broj prodavaonica bit će otvoren do 13 sati, a dio će imati i produženo radno vrijeme do 15 sati. Konzumova prodavaonica u sklopu Importanne centra u Zagrebu bit će otvorena do 21 sat.

Dionine prodavaonice, koje inače rade nedjeljom, radit će u četvrtak po nedjeljnom vremenu osim prodavaonice u Zagrebu na Borongajskoj cesti 75, koja će raditi do 14 sati. Prodavaonice koje posluju u sklopu tržnica radit će prema radnom vremenu Uprave tržnice.

Metro trgovine bit će na Svi svete zatvorene. (tportal)