importanne-galleria-zagreb-midi1Zakupci masovno napuštaju jedan od najstarijih trgovačkih centara u Zagrebu, Importanne Galleriju na Iblerovom trgu. Na mezaninu galerije prazne su praktički dvije trećine prostora. Trgovci koji su još ostali na katu kažu da kupaca nema i da zakupci ili propadaju ili odlaze u novootvorene trgovačke centre. Za razliku od mezanina, nulta je etaža popunjena, a u podrumu se nekolicina prostora također iznajmljuje, i to već dulje.

Centar koji radi od 1997. godine teško da će samo tako zatvoriti svoja vrata, ali očito nešto pod hitno mora mijenjati.

U Upravi Importanne Gallerije objašnjavaju kako kontinuirano rade na iznajmljivanju poslovnih prostora, a kao glavnog krivca za lošu popunjenost navode ekonomsku krizu koja se, kažu, odrazila na sve trgovačke centre u regiji, piše Business.hr.

“Importanne Galleria je koncipirana kao niz manjih poslovnih prostora, a takvi prostori nisu pogodni za megabrandove, već za male trgovce. Upravo su ti mali trgovci najviše na udaru, pritisnuti s jedne strane velikom financijskom krizom, a s druge velikim trgovačkim lancima. Zbog propadanja malih trgovaca vidljivo je da se prazni velik broj lokala i u samom središtu Zagreba, primjerice u Ilici, unatoč tomu što je riječ o glavnoj gradskoj ulici”, kazala je Vesna Marijan, članica Uprave Importannea d.o.o.

Navodi kako je osnovni razlog smanjene popunjenosti centra pad kupovne moći građana. (Tportal.hr)