hm-store-midiIz trgovačkog lanca Citi Center one izvijestili su danas o posjećenosti tijekom prvog vikenda u prosincu te najavili dolazak dva nova brenda.

Tijekom prvog vikenda u prosincu, mjesecu koji je najizdašniji u trgovini, City Center one Zagreb posjetilo je gotovo 80.000 posjetitelja.

Nedavno otvoren centar u Splitu protekle je subote i nedjelje posjetilo pak 54.000 kupaca iz Dalmacije i susjednih mjesta Bosne i Hercegovine, ističe se u priopćenju za medije.

U upravi centara procjenjuju da će prometi tijekom prosinca dosegnuti 150,000.000 kuna u City Centeru one Zagreb i 90,000.000 kuna za City Center one Split.

Na osnovama uspješnog poslovanja dva postojeća centra Kaufmann Grupa nastavlja s ulaganjima u Hrvatskoj. Na istoku Zagreba, uz Slavonsku aveniju krajem studenoga započela je izgradnja drugog City Centera one u hrvatskoj metropoli.

Nakon jednogodišnjeg planiranja i priprema u razdoblju od 15 mjeseci nastat će trgovački centar s bruto površinom od ukupno 130.00 metara kvadratnih. Vrijednost investicije iznosi 130 milijuna eura, a otvorenje se najavljuje za proljeće 2012. godine.

Osim širenja poslovanja, Kaufmann Grupa u svoje hrvatske centre uvodi i dva nova brenda; najpoznatiji austrijski lanac kinooperatera Cineplexx i švedsku modnu kuću H&M. Cineplexx u proljeće otvara sedam kino dvorana u City Centeru one u Splitu, a švedski modni div H&M potpisao je ugovore za svoj ulazak u City Center one Split i City Center one Zagreb. (pd)