U novi Intersparov hipermarket na riječkoj Rujevici uložena 23 milijuna eura

Intersparov hipermarket u riječkom naselju Rujevica, sa 4.000 četvornih metara prodajnog prostora u koji su uložena 23 milijuna eura, u četvrtak će otvoriti svoja vrata kupcima, najavili su iz Interspara.

Iz Interspara naglašavaju da je riječ o najvećoj Sparovoj investiciji u Hrvatskoj, na parceli ukupne površine 16.066 četvornih metara.

Arhitektonsko rješenje izradio je riječki arhitekt Idis Turato, a projekt je u osam mjeseci realizirao SPAR-ov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima tvrtkom GP Krk.

Interspar Rujevica zapošljavat će 120 djelatnika, a kupcima će nuditi više od 30.000 proizvoda, od kojih više od 70 posto domaćih, među kojima će biti i proizvodi lokalnih proizvođača.

Ispod hipermarketa izgrađena je podzemna garaža s 222 parkirna mjesta i pet punionica za električne automobile, dok je na vanjskom parkiralištu još 40 parkirnih mjesta. U sklopu zgrade nalazi se i restoran s terasom i pogledom na more.

Iz Interspara ističu da je investicija na Rujevici, osim izgradnje prodajnog objekta, uključila i izgradnju pristupnih prometnica i kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj. Time je osiguran lak i siguran dolazak do Rujevice te je unaprijeđena infrastruktura tog rastućeg naselja, naglašavaju.

Interspar je sinoć svečano otvoren pred više od 600 uzvanika. Projekt su predstavili Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, a među okupljenima bili su, uz partnere projekta i zaposlenike, i brojni hrvatski gospodarstvenici.

Program je vodila poznata televizijska i radijska voditeljica Iva Šulentić, za glazbeni program bio je zadužen Marko Tolja s bendom, a za atraktivan scenski spektakl pobrinuli su se vrhunski performeri iz grupe Serpentes.

Svečanost je završila spektakularnim vatrometom s pogledom na Riječki zaljev. (Hina, Jatrgovac.hr)

Prethodni članakMlijeko i mliječni proizvodi – Leaflet report: Oporavak redovne cijene
Sljedeći članakNovi okus Labellina pridružuje se ostalim čuvarima usana