Goran Tudor (Poslovna Inicijativa Dobra Hrvatska) i Viktor Pavlinić (Tele2)

Poslovna inicijativa za afirmaciju DOP-a i održivosti Dobra Hrvatska prepoznala je djelovanje Tele2 na području promicanja vidljivosti društveno odgovornog poslovanja i održivosti te im je dodijelila priznanje “SJAJ 2018 – Zapažena praksa”.

Nagrada SJAJ već se dugi niz godina dodjeljuje poslovnim subjektima krajem kalendarske godine i to za digitalnu vidljivost prakse društveno odgovornog poslovanja i zalaganja za održivost. Cilj je istaknuti što više dobrih primjera vidljivosti prakse DOP-a, što je ovim natječajem i ostvareno – nagrađeno je ili istaknuto “zapaženim” 16 organizacija.

“Ponosni smo što je Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska prepoznala i nagradila naš trud, a ovo nam je samo pokazatelj da su naše aktivnosti iz područja promicanja društvene odgovornosti vidljive i prepoznate. Ovo priznanje nam daje i vjetar u leđa i predstavlja nam motiv da nastavimo s dosadašnjom dobrom praksom promicanja društveno odgovornog poslovanja, ali i da usvojimo i neke nove aktivnosti koje će dodatno pridonijeti dizanju svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja i održivosti kod poslovnih subjekata”, istaknuo je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska na prigodnom susretu u prostorima Tele2 s menadžerom Poslovne inicijative Goranom Tudorom i dr.sc. Velimir Srićom, predsjednikom Odbora za dodjelu nagrade.

“Nagrada SJAJ dio je jedinstvenog društvenog programa Poslovne inicijative Dobra Hrvatska kojemu je cilj snaženje vidljivosti dobre prakse DOP-a u hrvatskoj javnosti. Vidljivost zalaganja, izlaganje i isticanje primjera DOP te upriličenje što više javnog govora o odgovornom i održivom, smatramo veoma važnim u ovoj etapi razvoja održivosti u RH. Drago nam je da je i ugledna tvrtka Tele2 ovime očitovala takva nastojanja; svojom otvorenošću prema okruženju pokazuje da joj je do njega stalo. I sve je to lako navelo Odbor Poslovne inicijative da priznanje SJAJ – Zapažena praksa 2018 dodijeli i kompaniji Tele2. Kategorija “Društvena odgovornost” sa čak 7 potkategorija na portalu tvrtke ukazuje na bogatu i razgranatu aktivnost, a mjesečna učestalost objava predstavlja svakako natprosječan intenzitet. Projekti “Reach for Change” i “Boranka” istaknuli su Tele2 među ugledne članove dopovske zajednice. Čestitamo i radujemo se novoj sinergiji djelovanja. Poslovna inicijativa okuplja danas u jedno društveno djelovanje 50-ak tvrtki”, istaknuo je Goran Tudor, menadžer Poslovne inicijative Dobra Hrvatska.