VijestiSvijetTesco izašao s kineskog tržišta

Tesco izašao s kineskog tržišta

Najveći britanski maloprodajni lanac Tesco prodao je 20-postotni udio u zajedničkoj tvrtki u Kini kompaniji svog kineskog partnera China Resources Holdings (CRH) za 275 milijuna funti čime je završio izlazak s tržišta te zemlje.

Tesco je, kako bi se probio na kinesko tržište, osnovao zajedničku tvrtku Gain Land s CRH-om 2014. godine. U sklopu nje poslovalo je 131 prodajno mjesto Tesca i gotovo 3.000 prodavaonica CRH-a.

Prodaja vlasničkog udjela omogućava Tescu daljnje pojednostavljenje i fokusiranje poslovanja na osnovnu djelatnost, navodi se u priopćenju kompanije te dodaje da će sredstva od prodaje biti upotrebljena za opće korporativne namjene. Transakcija će u potpunosti biti dovršena 28. veljače, a ne pretpostavlja nikakve uvjete ili odobrenja nadležnih institucija.

Nakon skupih izlazaka iz Japana i SAD-a te prodaje južnokorejskog poslovanja, Tesco je u prosincu dao naslutiti povlačenje iz ambiciozno najavljenog plana pokretanja poslovanja u ostatku Azije što bi moglo značiti izlazak i iz Tajlanda i Malezije.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...