Tesco otpušta 45.000 privremeno zaposlenih

Vodeći britanski trgovački lanac proveo je snažan val zapošljavanja u vrijeme kada su supermarketi širom zemlje bili suočeni s enormnom potražnjom izazvanom bojazni zbog karantene

Prema pisanju Retail Gazette, britanski lanac Tesco započeo je prvi val otpuštanja 45.000 privremeno zaposlenih radnika angažiranih u jeku pandemije koronavirusa.

U jednom je dućanu 80 posto novih zaposlenika dobilo obavijest o otkazu dok tisuće drugih koji su popunjavali novonastala radna mjesta također predstavljaju višak. Vodeći britanski trgovački lanac proveo je snažan val zapošljavanja u vrijeme kada su supermarketi širom zemlje bili suočeni s enormnom potražnjom izazvanom bojazni zbog karantene.

Tesco je zaposlio radnike u trgovini, vozače i skladištare jer su kupci navalili na trgovine kako bi kupili osnovne živežne namirnice poput tjestenine, konzervirane hrane i toalet papira.

S pretjeranom potražnjom suočio se i sustav dostave ovog trgovačkog lanca pa je glavni izvršni direktor, Dave Lewis, poticao “zdrave” kupce da dolaze u trgovine kako bi se dostava oslobodila za starije i osjetljivu populaciju. Mjere društvenog distanciranja također su dovele do kontroliranog dolaska kupaca u trgovine čime se smanjio pritisak na njihov lanac opskrbe.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDječja kozmetika – Profil potrošača: Regionalne razlike u korisničkim navikama
Sljedeći članakViše od 200 poštanskih ureda ponovno radi subotom