VijestiSvijetGerry Murphy novi predsjednik Uprave Tesca

Gerry Murphy novi predsjednik Uprave Tesca

Tesco je imenovao Gerryja Murphyja, trenutnog predsjednika tvrtki Burberry i Tate & Lyle, novim predsjednikom, objavio je trgovac tijekom vikenda.

Irski poslovni čovjek, koji će dužnost preuzeti 1. rujna, zamijenit će Johna Allana koji je ostavku podnio u lipnju.

Allan, jedno od najistaknutijih britanskih korporativnih imena, često se pojavljuje u britanskim medijima komentirajući maloprodajna i opća poslovna pitanja. Predsjedao je Tescom oko osam godina.

“Potpuno sam predan pomaganju Kenu [Murphyju, izvršnom direktoru] i Tescovom timu da ostvare ciljeve i vrlo sam uzbuđen zbog strateških prilika za rast u cijeloj Tesco grupi”, rekao je novi predsjednik Tesca.

“Također želim odati počast svom prethodniku, Johnu Allanu, kojeg poznajem mnogo godina. John ostavlja poslovanje Tesca i njegovu Upravu u izvrsnoj formi i spremne za budućnost.”

Tesco je objavio da će nakon imenovanja Murphyja s mjesta privremenog predsjednika odstupiti Byron Grote i vratiti se na svoju prethodnu poziciju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...