ivica-todoric-agrokor-midiU intervjuu za Jutarnji list, čelnik Agrokora Ivica Todorić kazao je da zbog okolnosti na tržištu misli da nije realno prodati tvrtku Ledo u ovom trenutku.

Komentirao je i odustajanje od ponude za Mercator, kazavši da tu postoje veliki sinergijski učinci, ali i da je spreman prodati Konzum Mercatoru, ako će ga “korektno” platiti.

Izrazio je i optimizam oko gospodarskog okruženja. “U drugoj polovici godine očekuje se izlazak Europe iz recesije što će se odraziti i na ekonomije ove regije. To nas čini jako optimističnima, a uz optimizam i mjere vlade, poduzetnici imaju priliku za smanjeni rizik, a time i kretanje u investicije”, kaže među ostalim čelnik Agrokora.

Na pitanje kako Hrvatska u ovom vremenu recesije može naprijed, Todorić odgovara: “Mislim da je vrlo ozbiljno vrijeme, da svaka građanka i građanin, svi društveni čimbenici, moraju dati maksimalan doprinos u ovakvim vremenima. Hrvatska treba investicije, treba novu zaposlenost, a u konačnosti i podizanje potrošnje, treba konkurentno gospodarstvo i kontrolu troškova na svim razinama. Vlada premijera Milanovića je vrlo ambiciozno krenula upravo ovim smjerom i to s dovoljno hrabrosti i optimizma. No bez aktivnog uključenja sindikata, sela, civilnog društva, poslodavaca i drugih ne može biti uspjeha.” (Poslovni dnevnik)