mercator-medianaMercator je u četvrtak je potpisao ugovor s poduzećem EN Montecristo o prodaji Modiane. Predmet kupoprodaje su trgovine tekstilom i parfumerije.

Potpisivanje ugovora predstavlja važan strateški korak u razvoju Modiane u narednih nekoliko godina, jer se ulaskom novog kapitala otvaraju dodatne mogućnosti razvoja, izvijestilo je ljubljansko Delo.

“Mercator fokusiranjem na svoje osnovno poslovanje uspješno ispunjava ciljeve strategije iz 2012. godine prodajom sporednih aktivnosti. Mercator insistira na pronalaženju strateških partnera koji će preuzeti djelatnost i zaposlene i pobrinuti se za dalji dugoročni razvoj. I u ovom slučaju novi vlasnik će nastaviti razvijati viziju Modiane koja želi postati najveći regionalni dobavljač modnog tekstila”, kazao je nakon potpisivanja ugovora o kupovini direktor Mercatora Toni Balažič.

Goran Kristan, direktor Montecristo SL, napomenuo je da su njihovi planovi ambiciozni, razvojno orijentirani i otvaraju nove mogućnosti u segmentu trgovine tekstilnim proizvodima.

“Vjerujem da Modiana ima veliki potencijal na postojećim lokacijama, a još veći širenjem u strateške trgovačke centre u regiji. Osnovni cilj je, naravno, da se zadrže trenutni kupci Modiane, renoviraju i prošire brandovi, ali s obnovom i širenjem robnih marki ciljamo i na nove segmente kupaca. Naš interes je stoga dugoročni razvoj mreže prodavnica i zaposlenih i brandovi prilagođeni ciljnom kupcu”, rekao je Kristan.

Montecristo Holding pripada matičnoj kompaniji EMKAY Hong Kong Industries, koje je osnovano 1974. godine, a 1988. godine se specijaliziralo za prodaju tekstila. Trenutno zapošljava 45 ljudi sa sjedištem u Hong Kongu i uredima u Bangladešu i Kini. U Europi djeluje kao holding kompanija Montecristo Cipar s podružnicom Montecristo Rumunjska, koje upravlja s tri marke: Lee Cooper, Kenvelo Time Out. (SEEbiz.eu)