TOMRA jača suradnju s malim trgovcima

Svim kupcima u dvije prodavaonice "Patricije", u Petrijancu i Vinici, na usluzi je suvremeni TOMRA T-70 DUAL uređaj za automatizirani prihvat povratne ambalaže

U nastojanjima da se potakne modernizacija hrvatske maloprodaje, vodeći svjetski proizvođač sustava za automatizirani prihvat ambalaže, tvrtka TOMRA, ugovorila je novu suradnju koja će rezultirati unaprjeđenjem poslovanja maloprodajnog subjekta i ujedno osigurati odgovoran odnos prema okolišu. Novo partnerstvo ostvareno je s Trgovačkim obrtom “Patricija” iz Petrijanca nadomak Varaždina koji je jedan od najvažnijih lokalnih malih trgovaca s vjernim potrošačima i dugom tradicijom poslovanja.

T.O. “Patricija” posluje od 2001. godine, a trenutno ima osam maloprodajnih trgovina na varaždinskom području te 50 djelatnika. Bavi se isključivo trgovinom na malo sa širokim asortimanom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda prilagođenim potrebama lokalnog stanovništva, a nova investicija nastavak je širenja i unaprjeđenja usluge kako bi svojim kupcima ubrzali povrat ambalaže i učinili taj postupak još bržim, ugodnijim i sigurnijim.

Tako je sada svim kupcima u dvije prodavaonice “Patricije”, u Petrijancu i Vinici, na usluzi suvremeni TOMRA T-70 DUAL uređaj za automatizirani prihvat povratne ambalaže. Pritom je osoblje u obje trgovine prošlo detaljnu obuku od strane stručnjaka tvrtke TOMRA koji su trgovcu na raspolaganju u svakom trenutku putem telefonske podrške kako bi se ovaj segment poslovanja odvijao nesmetano na zadovoljstvo i trgovca i kupaca ova dva prodajna mjesta. Upravo kupci na ovaj način dobivaju još jedan razlog za dolazak u “Patriciju” koja sada nudi proširenu uslugu.

TOMRA Systems nije samo dobavljač opreme, već partner i konzultant u implementaciji i operativnom korištenju ovih suvremenih rješenja koja donose značajne benefite za poslovanje trgovačkih partnera. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavlja brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine, što je u aktualnoj epidemiološkoj situaciji od izuzetne važnosti. Vrijedi podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2022. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,05 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,18 kuna po jedinici ambalaže. Uz ostale neizravne benefite, koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca zbog šire palete usluga te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Prethodni članakRobot u nekoliko dana otvorio tri centra, najavio još desetak
Sljedeći članakCaffe Vergnano u ponudi Coca-Cole HBC