U nastavku svojih nastojanja usmjerenih na modernizaciju hrvatske maloprodaje, vodeći svjetski proizvođač sustava za automatizirani prihvat ambalaže, tvrtka TOMRA, ugovorila je novu suradnju koja će rezultirati unaprjeđenjem poslovanja maloprodajnog subjekta i ujedno osigurati odgovoran odnos prema okolišu. Novo partnerstvo ostvareno je s tvrtkom Super Preis d.o.o. iz Zlatara koja uspješno posluje više od 30 godina u djelatnostima prehrane, tekstila i građevine. Poslovanje tvrtke započeto je otvaranjem trgovine pretežito prehrambenim proizvodima davne 1988. godine, a danas ima 105 zaposlenih te 11 dućana na lokacijama Konjščina, Zlatar, Zlatar Bistrica i Oroslavje.

Među njima se nalaze i četiri trgovine prehrambenim artiklima, a kako bi svojim kupcima i zaposlenicima olakšali operacije povrata ambalaže u svojim su dućanima u Oroslavju, Zlatar Bistrici i Zlataru instalirali sustav za automatizirani prihvat povratne ambalaže TOMRA T-70 TriSort. Ova je investicija nastavak unaprjeđenja poslovanja i širenja usluge za kupce kojima se na ovaj način olakšava povrat ambalaže čineći taj postupak još bržim, ugodnijim i sigurnijim. Ujedno, djelatnici su rasterećeni tog dijela posla pa se mogu posvetiti drugim radnim zadacima. Uređaj T-70 TriSort pozicioniran je na samom ulazu u dućan pa se kupac vrlo brzo nakon vraćanja ambalaže nalazi u prodajnom prostoru. Osim njegove funkcionalnosti, riječ je o uređaju koji je savršen upravo za ovakve prostore jer nije bučan te osigurava zadovoljenje svih higijenskih uvjeta.

Djelatno osoblje u sve tri trgovine prošlo je detaljnu obuku od strane stručnjaka tvrtke TOMRA koji su trgovcu na raspolaganju u svakom trenutku putem telefonske podrške kako bi se ovaj segment poslovanja odvijao nesmetano na zadovoljstvo i trgovca i kupaca. Upravo kupci na ovaj način dobivaju još jedan razlog za dolazak u “Euro Preis” dućane koji sada nude proširenu uslugu.

Imajući sve to u vidu, treba naglasiti kako TOMRA Systems nije samo dobavljač opreme, već partner i konzultant u implementaciji i operativnom korištenju ovih suvremenih rješenja koja donose značajne benefite za poslovanje trgovačkih partnera. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavlja brzo, jednostavno i sigurno. Uz to, vrijedi podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2022. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,05 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,18 kuna po jedinici ambalaže. Uz ostale neizravne benefite, koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca zbog šire palete usluga te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!