Tvrtka TOMRA Systems i trgovački lanac Žabac ostvarili su partnersku suradnju kako bi se unaprijedilo poslovanje i kvaliteta usluge ovog specijaliziranog trgovca. Naime, Žabac Food Outlet pionir je u outlet tipu dućana koji trenutno ima šest maloprodajnih dućana u Zagrebu. Na policama popularnog Žapca mogu se naći različiti asortimani proizvoda (prehrambeni, neprehrambeni i deterdženti u rinfuzi).

Koncept trgovine dobio je i prestižno međunarodno priznanje kada je agencija za istraživanje tržišta Euromonitor International stavila upravo Žabac Food Outlet na drugo mjesto u svijetu u kategoriji “New concepts in retailing – Grocery” iza internetskog diva Alibabe, a ispred maloprodajnog lanca Foodary. Žabac Food Outlet prodaje proizvode koji imaju kratak rok trajanja, zatim tzv. štok robu – koja je zdravstveno ispravna i dobra za upotrebu, ali je proizvedena u velikim količinama, ili je pak oštećena (lom) pa se prodaje po 50 – 90% nižim cijenama. Zadnje otvoreni dućan ujedno je prvi Mega Food Outlet koji se nalazi na adresi Dubrava 256 L te je upravo u sklopu ovoga prodajnog mjesta implementiran suvremeni TOMRA T-63 TriSort uređaj za automatizirani prihvat povratne ambalaže.

Pritom je osoblje trgovine prošlo detaljnu obuku od strane stručnjaka tvrtke TOMRA koji su trgovcu na raspolaganju u svakom trenutku putem telefonske podrške kako bi se ovaj segment poslovanja odvijao nesmetano na zadovoljstvo i trgovca i kupaca ovog prodajnog mjesta. Upravo kupci na ovaj način dobivaju još jedan razlog za dolazak u Žabac Mega Food Outlet koji sada nudi proširenu uslugu.

TOMRA Systems nije samo dobavljač opreme, nego partner i konzultant u implementaciji ovih suvremenih rješenja koja donose značajne benefite za poslovanje trgovačkih partnera. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavi brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine, što je u aktualnoj epidemiološkoj situaciji od izuzetne važnosti. Važno je podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2021. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,06 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,16 kuna, što će dodatno narasti na 0,18 kn u 2022. godini.

Uz ostale neizravne benefite koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca kroz širenje palete usluga koje im se nude te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Više informacija o TOMRA proizvodima možete naći na našoj stranici www.tomra.com.

TOMRA systems d.o.o.
Horvatova 82, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 6461 500
info.hr@tomra.com
www.tomra.hr

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!