Pandemija koronavirusa i potresi dali su pečat životu i poslovanju u 2020. godini. Ne ponovilo se. Ipak, život ide dalje i nikako se ne smiju zaboraviti stalni i standardni trgovački procesi koji se događaju u trgovini bez obzira na sve.

Što nas čeka u novoj 2021. godini u poslovanju i trgovanju, možemo li znati, predviđati, pretpostavljati, nagađati ili se samo nadati? Planovi realizacije vjerojatno nikada nisu uzimali u obzir čudnije faktore nego ove godine. Dočekan je taj slavni 1. 1. 2021., ali svi događaji iz 2020. godine neće izblijediti u životu i poslovanju 2021. godine. Što predvidivog i nepredvidivog u trgovini donosi 2021. godina?

POTRES
Potres kao posve, ali posve egzogeni čimbenik na kojeg nitko ne može utjecati u trgovini utječe na različite načine, jednako kao što je imao različit utjecaj na kuće, jednu sruši, druga stoji. Slikovitim prikazom, potrošnja ljudi u Petrinji i okolici je stala jer osim što im nije do kupovanja, pogotovo luksuznih dobara i usluga, nisu niti imali gdje kupovati u svojoj okolici.

S druge strane, u tom periodu u drugim krajevima Hrvatske porasla je kupnja nekvarljivih prehrambenih namirnica, higijenskog materijala, nekih specifičnih proizvoda poput građevinske folije (za prekrivanje krovova) i grijalica koje su se lani prodavale na akcijama kako ne bi ostala zaliha u toplijim mjesecima, s obzirom na njihovo obilježje sezonalnosti, a sada se zbog izvanredne situacije tražio komad više bez obzira na temperature.

DONACIJE
Nastavno na to, i poslovni subjekti dali su svoj doprinos kroz donacije koje su za određeno područje postale neoporezive pa je i segment donacija postao jedan od dijelova poslovanja u 2021. godini, i to većinom nepredviđeno i neplanski.

POREZNI NOVITETI
Osim kod donacija, došlo je do još nekih poreznih promjena u 2021. godini. Jedna od njih odnosi se na porez na dohodak koji se više odrazio na zaposlenike, kojima je uz istu bruto plaću koju isplaćuje poslodavac porasla neto plaća ako ih se dotaklo smanjenje stopa poreza na dohodak. Nadalje, porasla je minimalna plaća, a za sve porezne obveznike koji ostvaruju prihode do 7,5 milijuna kuna godišnje smanjuje se porezna stopa poreza na dobit s 12% na 10%. No, ono što je direktno dotaklo trgovinu, i to maloprodaju, a što je fizički vidljivo u svakodnevici, je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, odnosno novost da je na fiskalnim računima koji sadrže JIR i ZIK od 1. 1. 2021. obavezan i QR kod preko kojega građani mogu lakše provjeravati fiskalizaciju računa kod Porezne uprave.

SNIJEG
Obična oborina koja se zapravo dotiče mnogočega. Ove godine i kad je pao, nije baš povećao prodaju skijaške opreme zbog sile koja je bila iznad njega – korone, na koju ćemo se ipak malo kasnije vratiti. Ipak, nisu izostale neke standardne pojave u trgovini – snijeg smanjuje prodaju primjerice vrtnog asortimana i barem tu nije bilo iznimaka i nepravilnosti, a s druge strane povećava prodaju nekih artikala koji su izrazito sezonalni, na primjer soli za ceste koja bez snijega jednostavno ne ide bez obzira na mjesec i doba godine.

KORONA… I DALJE KORONA…
E sad se možemo opet malo vratiti koroni koju ipak nismo uspjeli ostaviti s 31. 12. 2020. Doduše, u 2021. godini nije donijela nova zatvaranja u trgovinama, ali je zasigurno utjecala na sadržaj potrošačke košarice pa je tako, primjerice, indirektno povećala potražnju za aparatima za kavu, što od strane privatnih osoba, što od strane pravnih subjekata, dok parfumerije i trgovine odjećom ne prestaju s raznim akcijama i popustima. No, puno je i ozbiljnih pozadinskih promjena u trgovini uslijed korone. Jedna od njih je rast cijena sirovina, a time i gotovih proizvoda, zatim uzdrmano povjerenje među sudionicima na tržištu, ne zbog samih sudionika, već zbog cjelokupne korona situacije u gospodarstvu, a iz čega proizlazi želja dobavljača za avansnim uplatama praćena željom kupaca za većom odgodom plaćanja. Tako recimo proizvođači traže što kraći rok plaćanja od svojih kupaca koje pak njihovi krajnji kupci izazivaju duljim rokovima plaćanja pa se stvara financijski gap u trgovačkim poduzećima. No, i to je možda jedan test za stabilnost trgovačkih poduzeća koja se čak nalaze u konkurentskoj prednosti ako su sposobna premostiti taj jaz.

Kad je riječ o novim trend artiklima, zaštitnim maskicama i latex/nitril rukavicama, situacija je nepredvidiva i teško može biti promotrena iz ekonomske teorije ponude i potražnje. S obzirom na to da su zaštitne maskice obavezne, potražnja postoji, ali njihove cijene iz dana u dan padaju, dok unatoč padu potražnje za latex i nitril rukavicama, njihova cijena ne poprima niti blizu obrise cijena iz predkorona doba. Posljedica korone je i nagla prilagodba na rad od kuće koji se ipak dotiče samo veleprodaje, i to ne tako često, ali sigurno je da bi najiskusniji trgovci rekli kako nema trgovine bez živog kontakta i zažmirili na spomen rada od kuće u sektoru trgovine.

STANDARDNI PROCESI
I nikako se ne smiju zaboraviti spomenuti stalni i standardni trgovački procesi koji se događaju u trgovini bez obzira na sve, poput inventure, godišnjih pregovora s kupcima i dobavljačima o novim ulistanjima i uvjetima te sklapanja novih i obnovljenih ugovora. Uz praćenje svih korona mjera, poreznih novosti, sezonskih događanja, ovi poslovni događaji uvijek su tu. Trgovačko poduzeće je živi organizam pod utjecajem svega i svačega, skoro kao čovjek, što i ne čudi jer ga zapravo i čine ljudi. Početak 2021. godine u trgovini donosi nove izazove i trendove, a najstručniji trgovci i ekonomisti (pa tako i jedan koji mi je tu izjavu i prenio u riječima i praksi – moj otac) znaju da je inteligencija moć prilagođavanja.