Međunarodna tvrtka za prijevoz i logistiku, Gebrüder Weiss, u izgradnju modernog logističkog terminala u Svetoj Nedelji ulaže oko 17 milijuna eura. Nova lokacija zamijenit će postojeću u zagrebačkom Jankomiru, a očekivano dovršenje je do kraja 2019. godine, izvijestili su iz tvrtke.

“Na raspolaganju ćemo imati oko 18.000 četvornih metara logističkog prostora. To je gotovo tri puta više nego što imamo sada i ujedno naš odgovor na značajno povećanje narudžbi u domaćem i međunarodnom prometu roba. Osim toga, ovim značajnim proširenjem potvrđujemo posvećenost poboljšanju naših logističkih usluga u budućnosti“, kazala je Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska. Novo će skladište među ostalim imati i ADR skladište za opasnu i posebno osjetljivu robu.

E-trgovina kao pokretač rasta
Prema njenim riječima, rastuće tržište e-trgovine, koje je dovelo do sve veće potražnje za skladišnom logistikom i uslugama dostave na kućnu adresu, ključni je pokretač rasta. Od 2012. godine tvrtka Gebrüder Weiss u Hrvatskoj nudi isporuku proizvoda naručenih putem interneta krajnjim kupcima. Poznati trgovci na malo koji posluju putem interneta već koriste ovu uslugu.

Uspješan razvoj od ulaska na tržište
Izgradnja novog logističkog centra u Svetoj Nedelji nastavak je pozitivnih trendova u tvrtki Gebrüder Weiss Hrvatska koja je s radom počela 2000. godine kao mala špediterska tvrtka. Danas nudi čitav niz logističkih usluga i među svoje klijente ubraja poznate tvrtke iz područja industrije visoke tehnologije, automobilske industrije, industrije robe široke potrošnje i kemijske industrije.