kupujmo-hrvatsko-midi10Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u subotu, 1. rujna, na Zrinskom trgu u Koprivnici od 9 do 13 sati, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore, organizatora akcija.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda, nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 135 tvrtki, odnosno poduzetnika.

Akcije će posjetiti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnica Koprivnice i saborska zastupnica Vesna Željeznjak, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić te mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ima za cilj da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način.

U sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava se i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku.