U Međimurju otvoren novi pogon Haix Obuće

Za izdavanje građevinske dozvole, i to za poslovni objekt od gotovo 6000 kvadrata, bilo je potrebno svega tri tjedana, a to nije moguće ni u Njemačkoj, ustvrdio je Franz Xaver Haimerl, direktor Haix Obuće, hrvatske tvrtke u sastavu njemačke grupacije Haix prigodom svečanog otvorenja nove tvornice u Maloj Subotici vrijedne više od pet milijuna eura

Kada je prije deset godina Haix, jedan od vodećih svjetskih proizvođača profesionalne obuće, počeo poslovati u Hrvatskoj, odnosno Čakovcu, nije se planiralo da će doći do vlastitog proizvodnog i logističkog centra u kojem 500-tinjak zaposlenika dnevno proizvede između 2500 i 3000 pari obuće.

Štoviše, zahvaljujući dobrim rezultatima grupacije, koja kroz pet godina planira udvostručiti godišnji prihod od 50 milijuna eura, već je u planu i proširenje postojećih prostora u poduzetničkoj zoni u Maloj Subotici gdje se proizvodi obuća i za NATO snage.

‘Mnogi su me pitali zašto nismo ulagali na Dalekom istoku. Više je razloga za to. Našim kupcima u vatrogastvu, šumarstvu, policiji i vojsci obećavamo kvalitetu kod koje zahtijevamo više od normi jer su za nas one samo minimum. Za to je nužna kvalitetna radna snaga. Tu je i blizina našoj centrali u Njemačkoj, kao i kompetentna dobavljačka industrija. Uz to, u Međimurju i Maloj Subotici osjećamo se jako ugodno i podrške nam ne nedostaje’, istaknuo je Haimerl.

Kako je dodao, od podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu pa do preseljenja iz iznajmljenih prostora u Čakovcu u potpuno novu tvornicu prošlo je svega osam mjeseci.

‘Za to su zaslužni, osim susretljivosti lokalne vlasti i brze gradnje građevinarskih tvrtki, koje su izgradile jednu od najmodernijih tvornica u svijetu, i naši zaposlenici. Oni su za vrijeme kolektivnog odmora uspjeli preseliti sve strojeve i danas već rade u klimatiziranom okruženju. Tvrtka im, uz ostalo, osigurava besplatnu vodu i voće u neograničenim količinama, a za uzvrat imamo natprosječnu produktivnost te bolovanje od 2,5 posto’, naglasio je Haimerl. (tportal.hr)