trgovacki-centar-lumini-varazdin-001Trgovački centar Lumini, sagrađen na južnom ulazu u Varaždin, najavio je danas otvorenje zabavnog dijela centra

Nakon obavljene primopredaje prostora, varaždinski Lumini shopping centar otvorit će svoja vrata sa Cinestar multipleks kinom i ostalim dodatnim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima, kao i sadržajima za najmlađe. Isto tako, posjetiteljima će biti osiguran i besplatan javni prijevoz do samoga trgovačkog centra, izvijestili su danas iz Luminija.

Cinestar kino u centru tako će biti prvo multipleks kino u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a prostirat će se na površini od 1400 kvadratnih metara sa šest kino dvorana i 3D sustavom.

Mreža Cinestar multipleksa proteže se na području cijele Hrvatske i nakon završetka izgradnje novih multipleksa sastojat će se od 12 multipleksa s 90 dvorana ukupnog kapaciteta preko 15.000 sjedala.

Ostatak Lumini centra bit će otvoren u proljeće, navodi se u priopćenju, a svoje trgovine otvorit će mnogi poznati trgovački brendovi kao što su Terranova i Terranova kids, Planet obuća, dm – drogerie markt, Hrvatski Telekom, Tehnomarket (K i K Elektronika), Algoritam i Limoni parfumerije.

Usto, ponudu centra obogatit će i hipermarket B-Hyper, međunarodna tvrtka koja je u proteklih 20 godina otvorila i upravljala s više od 200 supermarketa na području skandinavsko-baltičke regije pri čemu je poslovala u sastavu različitih trgovačkih lanaca, a dolaskom u Lumini najavljuje širenje i na hrvatsko tržište.

B-Hyper hipermarket u Lumini centru otvorit će gotovo 100 radnih mjesta te ponuditi više od 30.000 proizvoda raznih domaćih i međunarodnih dobavljača.

Trgovački centar Lumini nalazi se na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400.000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.

Ukupna površina lokacije iznosi 102.000 četvornih metara, a sam Lumini imat će 26.000 kvadrata. Kupci će na raspolaganju imati ukupno 1360 parkirnih mjesta.