supernova-trgovacki centar-otvaranje-midiAustrijska kompanija Supernova planira tijekom sljedeće godine u Srbiji otvori najmanje tri trgovačka centra.

Prema planu, prvi u nizu gradova u kojima će biti izgrađeni centri su Kragujevac, Niš i Zrenjanin. U Kragujevcu kompanija planira izgraditi centar na 13.100m2, dok će površina prodajnog prostora biti 8.500m2, i raspolagat će sa 642 parking mjesta.

Građanima Kragujevca i okolnih mjesta u ponudi će biti supermarket, prodavnice građevinskih materijala, garderobe i drugih.

Drugi trgovački centar Supernova planira se graditi u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle, koji vodi od autoputa do centra grada. Na zemljišnoj površini od 35.200m2 planirana je izgradnja centra na 12.400m2. Prema projektu posjetiocima će biti na raspolaganju i 415 parking mjesta. U sklopu centra planiran je veliki supermarket, trgovine s odjećom, obućom, parfumerije i trgovine bijele tehnike.

Zrenjanin je također u planu Supernove. Ovaj grad će dobiti nešto manji centar od prethodna dva, pa će tako na zemljišnoj površini od 17.000m2 podići objekt na 5.800m2 prodajnog prostora. Centar će raspolagati s 224 parking mjesta i nalazit će se na križanju ulica 9. Januara i Bulevara Veljka Vlahovića, koja se nalazi u Zrenjaninu i vodi ka Novom Sadu. I u ovom centru predviđena je izgradnja supermarketa, ali i prodavnice odjeće, obuće, parfumerije i drugih.

Supernova je osnovana 1994 godine. Do sada je izgradila više od 40 shopping centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kompanija planira da joj Srbija bude sljedeće tržište na kojemu će poslovati, a izgradnja i otvaranje prvih centara planirano je do kraja sljedeće godine. Zanimljivo je da Supernova kao glavne zakupce u svojim centrima ima kompanije poput Spar-a, Muller-a, OBI-a, KiK-a koje još uvijek ne posluju na srpskom tržištu a čiji bi dolazak u svakako povećao konkurentnost. (retailserbia.com)