U subotu je u Gornjoj Radgoni u Sloveniji otvoren 51. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA na kojemu se na 68.000 četvornih metara predstavlja 1730 izlagača iz 29 država, među njima i 15 izlagača i suizlagača iz Hrvatske.

Sajam je svečano otvorila slovenska premijerka Alenka Bratušek. Sajam AGRA u subotu je posjetio i razgledao i hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je u petak u Gornjoj Radgoni sudjelovao i na konferenciji o regionalnoj suradnji na području proteinske sigurnosti u Dunavskoj regiji.

Organizatori očekuju da će tijekom šestodnevnog trajanja sajamske prostore u Gornjoj Radgoni posjetiti oko 120.000 posjetitelja.

Ove je godine sajam AGRA posvećen međunarodnoj godini zaštite voda. Na njemu će se održati i niz stručnih predavanja, radionica i okruglih stolova na različite teme kao što su: održivi razvoj u poljoprivredi s obzirom na klimatske promjene, ekološka proizvodnja i lokalna samoopskrba hranom, te druge.

Na sajmu se predstavljaju brojni proizvođači i prerađivači iz svih segmenata poljoprivredne proizvodnje. (Business.hr / Hina)