Poslovni dio 17. izdanja WinDaysa fokusirat će se na stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti

Konferencija se održava pod sloganom “Iskoristimo potencijal” i kroz glavnu temu će se pokazati kroz koje promjene, i konkretno na koje načine, prolaze razni tipovi organizacija i institucija. Rane prijave za WinDays17 konferenciju koja se održava od 25. do 28. travnja 2017. u Poreču, otvorene su još do 26. veljače

Objavljene su teme Business WinDays17 konferencije koja će se od 25. do 26. travnja 2017. održati u Poreču na otoku sv. Nikola pod sloganom “Iskoristimo potencijal”.

Krovna tema Konferencije je stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti Hrvatske. Nakon što je prošle godine glavna tema Konferencije bila pokretanje ideja, odnosno stvaranje uvjeta za brži gospodarski razvoj i privlačenje talenata, ove godine se ide korak dalje kako bi pokazali kako ubrzane globalne promjene i digitalna transformacija utječu na sve organizacije i institucije u našoj regiji.

Promjene zahvaćaju sve grane gospodarstva i događaju se svugdje u svijetu, lokalno i regionalno, a digitalne tehnologije u tome igraju značajnu ulogu pa je u zadnjih nekoliko godina pojam digitalne transformacije postao nezaobilazan. Digitalne tehnologije ubrzavaju transformaciju, podižu produktivnost, omogućavaju inovativost, a samim time pozitivno utječu na digitalnu konkurentnost sve u cilju stvaranja pametnog gospodarstva.

Na Konferenciji ćemo prikazati uspješne lokalne primjere transformacijskih projekata u realnom i javnom sektoru kroz četiri područja – uključivanje korisnika u poslovne procese, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

“Kako je digitalna transformacija postala naša svakodnevica, a već imamo dobre i konkretne lokalne primjere, na ovogodišnjem izdanju WinDays17 konferencije želimo razgovarati o postignućima i lokalnim iskustvima te potaknuti buduće uspješne inicijative i projekte. Imat ćemo tematske blokove za razne tipove organizacija kako bismo pokazali poslovnom i javnom sektoru kako prevladati transformacijske izazove i pametno se specijalizirati za budućnost. Naš ultimativni cilj je utjecati na stvaranje poticajnog okruženja kako bi se što više tvrtki, ali i javni sektor tranformiralo te postiglo razinu digitalne konkurentnosti. To je ambiciozan cilj koji je izrastao na primjeru vlastite, Microsoftove, transformacije u okviru koje svi naši zaposlenici kontinuirano prihvaćaju nove modele rada što doprinosi efikasnosti i rastu kako kompanije, tako i pojedinaca. Ono što se pokazalo izuzetno vrijednim i korisnim u zadnjih par godina je prijenos tih naših iskustava, znanja i rješenja na naše korisnike i partnere”, rekla je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Kao i prethodnih godina, nakon poslovnog dijela konferencije od 26. do 28. travnja nastavlja se konferencija Technology WinDays na kojoj je već prije kao jedna od tema komunicirana sigurnosti informacijskih sustava, prvenstveno radi kontinuiranih i sveprisutnih prijetnji u domenama cyber sigurnosti.