U fokusuKolumneVALICON All shopper - Kupca zanima ušteda vremena i novca  

VALICON All shopper – Kupca zanima ušteda vremena i novca  

Kada je riječ o kupnji onda je kupcima najbitnija ušteda, kako novaca, tako i vremena te dobra vrijednost za novac.

Valicon kontinuirano prati i bilježi promjene kupovnih navika potrošača u Hrvatskoj, a to radi kroz istraživanje koje daje uvid u konkurentnost trgovačkih lanaca, njihov brand image, dostupnost te popularnost iz perspektive kupca – najbitnije karike u procesu kupnje. Valicon istraživanje “All shopper” prati i percepciju, ali i utjecaj porasta cijena na kupnju te učestalost online kupnje kod potrošača.

Na pitanje “Zašto kupujete, odnosno trošite baš u toj trgovini?” dobili smo odgovor da kupci najčešće kupuju u toj trgovini zbog blizine mjesta stanovanja, odnosno posla te zbog dobrog omjera cijene i kvalitete koju ta trgovina pruža. Slijede i razlozi poput pristupačne lokacije, dobro riješenog parkinga, široke ponude proizvoda i brendova te posebnih ponuda/popusta/promocija koje nudi upravo ta trgovina.

Svega 8% kupaca tvrde da povećanje cijena nije imalo nikakvog utjecaja na njihove kupovne navike

Kupac se danas bori između nedostatka vremena i nedostatka novca te stalno pokušava naći balans. Odlučuje između toga hoće li možda otići u jednu trgovinu koja mu je bliža (a možda ima skuplje cijene ili nema promocije) i sve kupiti ili će obići više trgovina (udaljene, potrošit će više vremena, ali uštedjeti novac). U toj dilemi je online kupnja nešto što zasigurno kupcu može pomoći – kako u uštedi vremena, tako i novca. Kupac može usporediti cijene s drugim trgovcima koji pružaju tu mogućnost, a štedi i na vremenu jer je kupovinu obavio iz udobnosti svoga doma. Generalno, više od trećine kupaca kupuje online proizvode za svakodnevnu upotrebu (hranu, piće, proizvode za čišćenje i osnovnu kozmetiku), što nam pokazuje da je online kupnja sve više zastupljena i u ovoj industriji gdje je bilo uobičajeno fizički odlaziti po namirnice. Dobar webshop i garantirana kvaliteta i svježina pomažu kupcu u stjecanju povjerenja u trgovca kako bi se odvažili na online kupnju i svježeg voća, povrća ili mesa. Najzastupljeniji trgovci među onima koji nude online mogućnost kupnje su: Konzum, Wolt te dm. Ono što je zanimljivo jest da se online kupnja najčešće obavlja na mjesečnoj razini te iz toga možemo zaključiti da si kupci na taj način pojednostavljuju veću kupnju te osiguravaju mjesečne zalihe.

U usporedbi s prošlim valom, među kupcima i dalje prevladava mišljenje da su cijene u porastu, a naravno kartice lojalnosti i dalje imaju bitnu ulogu kao taktika uštede kod potrošača. Popusti su i dalje vrlo atraktivni pa tako više od polovice kupaca kupuje proizvode koji su na popustu uz predočenje kartice vjernosti. Također, kupci štede tako što tragaju za popustima. U prilog tezi da je poskupljenje u posljednje vrijeme donijelo velike promjene i utjecalo na ponašanje potrošača ide i podatak da je svega 8% kupaca koji tvrde da povećanje cijena nije imalo nikakvog utjecaja na njihove kupovne navike. Kada je riječ o kupnji onda je kupcima najbitnija ušteda, kako novaca, tako i vremena te dobra vrijednost za novac. Kako možemo vidjeti u “All shopper” istraživanju pozicija niti jednog trgovca nije decidirana niti nesklona promjenama. Kupac je najveći kritičar trgovca te pod budnim okom stalno prati način poslovanja određenog trgovca, a ako to poslovanje nije u skladu s njegovim očekivanjima, pružit će priliku nekom drugom lancu.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...