korlat merlot 2011 badelVina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina

Na velikom svjetskom ocjenjivanju Concours Mondial de Bruxelles, koje je držano Jesolu poznatom talijanskom ljetovalištu u blizini Venecije, dva vina Badela 1862 okitila su se visokim odličjima.

Veliku zlatnu medalju (Grand Gold Medal) dobio je Korlat Merlot 2011, a srebrnu medalju dobio je Korlat Merlot Boutique 2011.

Badel_Korlat_Merlot_2011_5496-181114Otkad je predstavljen tržištu Korlat Merlot već je “naučen” na nagrade (Vinalies Internationales Pariz, Vinitali Verona, Concours mondial de Bruxelles, Decanter London, Emozioni Dal Mondo Bergamo), ali Velikom zlatnom medaljom na ovom ocjenjivanju popeo se u sam vrh svjetskih vina.

Veliko priznanje je i srebrna medalja za Korlat Merlot Boutique 2011. vrhunsko slatko vino, lansirano jesenas, a već nagrađen na prvom ocjenjivanju. Ovo samo potvrđuje vrhunsko umijeće enologa Badela 1862 jer su to jedinstveno vino odlično prihvatili i potrošači, a sad je stigla i stručna potvrda.

Concours Mondial de Bruxelles jedno od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina. Na ovogodišnje 22. ocjenjivanje poslano je 8020 uzoraka vina iz 40-ak zemalja sa svih krajeva svijeta.

Međunarodni žiri imao je više od 300 članova, svrstanih u 55 komisija. Žiri je sastavljen od enologa vinara, vinskih trgovaca i specijaliziranih novinara.

Korlat Merlot Boutique 2011“Normalno da nas ovakve nagrade, naročito one u oštroj svjetskoj konkurenciji, vesele. Temeljem višegodišnjeg iskustva na izvoznim projektima, znamo da nagrađena vina stvaraju predispozicije za sklapanje izvoznih poslova.Pri tome nije najvažnije da li je nagrada zlatna ili srebrna, bitan je niz eksponiranja stalne, vrhunske, kvalitete. Posebno mi je drago da se na ovakvim natjecanjima posebno ističu vina iz Korlata i na taj nam način vraćaju posebni tretman i pažnju s kojim se, svi u Badelu 1862, odnosimo prema ovom brendu”, rekla je Sanja Kunić, direktorica marketinga i inovacija u Badelu 1862.

Vina iz Korlata, od lansiranja prve berbe 2011. godine, osvojila su 33 prestižne nagrade na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Osim stručnjaka, kvalitetu korlatskih vina prepoznaju i potrošači jer su to vina koja su svojom pojavom osvojila hrvatsko tržište, naročito vinoteke i kanal HoReCa.

PROMO