Dvije velike zlatne medalje, za Cabernet Sauvignon Festigia 2018 i Castello Festigia 2020 i titula najboljeg vina iz Hrvatske po ocjeni novinara za Merlot Festigia 2018, nova su velika priznanja s kojima su se iz Italije, s natjecanja “Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme”, vratila vrhunska vina Festigia istarske Agrolagune. Uz to je, uz osvojenu Great Gold medalju, Cabernet Sauvignon Festigia i vino s najvećim brojem bodova na ocjenjivanju.

“Velika je čast na ovako prestižnom natjecanju, čiji su fokus crne sorte Merlot i Cabernet Sauvignon i njihove kupaže, osvojiti najveći broj bodova unutar svjetske konkurencije i nagradu za najbolje crno vino iz Hrvatske. Izuzetno smo ponosni na svaku dobivenu nagradu. One su jedan od pokazatelja kontinuiteta kvalitete naših vina”, istaknuo je Josip Barišić, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Kroz tri dana natjecanja, od 13. do 15. listopada, u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu kušalo se 219 uzoraka iz 21 zemlje svijeta. “Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme” je već 18 godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV – International Organisation of Vine and Wine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!