vindija-svjetski-dan-skolskog-mlijeka-large1Na Svjetski dan školskog mlijeka mališani se zabavljali i educirali na zagrebačkom Bundeku.

Na zagrebačkom jezeru Bundek po 17. je put obilježen Svjetski dan školskog mlijeka, a Vindija je i ovaj put razveselila školarce svojim mliječnim proizvodima.

Manifestacija je održana u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge i Grada Zagreba, s ciljem skretanja pozornosti na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje mlijeko pruža u odgoju djece.

Na manifestaciji su sudjelovali školarci zagrebačkih osnovnih škola, ali i njihovi mlađi prijatelji iz brojnih zagrebačkih vrtića, koji su u glas pjevali pjesmice o mlijeku i sladili se Vindino sirnim desertima.

Budući da je projekt ne samo prehrambenog, već i edukativnog karaktera, usmjeren na razvoj svijesti o važnosti zdrave prehrane od najranije dobi, Vindija u njemu ponosno sudjeluje, u skladu sa svojom poslovnom misijom.

vindija-svjetski-dan-skolskog-mlijeka-large2Obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka pokrenuto je od strane Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, koja je prepoznala važnost mlijeka u prehrani djece, ali i vrijednost mlijeka kao visoko nutritivne namirnice. Upravo zbog toga Vindija se aktivno uključila u manifestaciju, dajući podršku usvajanju zdravijih prehrambenih navika i osiguravanjem potrebnih nutrijenata djeci školskog uzrasta.

“Programi školskog mlijeka su u svijetu prisutni već dugi niz godina, dok se u Hrvatskoj nalaze tek u začetku”, istaknula je Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge, te dodala: “Tek se od prošle školske godine programi školskog mlijeka počinju uvoditi u škole. Ipak, neke županije, poput Varaždinske i Međimurske, već imaju razvijene programe i svijest o važnosti takvih programa u školama, pa očekujemo da će se s vremenom to dogoditi i u ostatku Hrvatske. Na tome se radi već neko vrijeme, što je vrlo dobro i tako trebamo nastaviti.”