ruke-partnerstvo-midiCertifikat Poslodavac Partner je proveo analizu kvalitete upravljanja ljudskim resursima u vodećim hrvatskim kompanijama i proglasio Top 5 Poslodavaca Partnera za 2011.

Tako prvo mjesto dijele VIPnet i Coca-Cola HBC Hrvatska, drugo mjesto je zauzela tvrtka Microsoft Hrvatska, četvrto mjesto pripada tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta, a peto mjesto osvojio je JGL.

Kompanije na listi Top 5 Poslodavaca Partnera su osvojile najviše bodova u procesu certifikacije u kojem stručni tročlani tim ocjenjuje više od 40 procesa upravljanja ljudskim resursima, što znači da te tvrtke imaju izrađenu strategiju upravljanja zaposlenicima, na transparentan način biraju nove zaposlenike i daju svim kandidatima jednaku šansu, upravljaju radnim učinkom zaposlenika i nagrađuju najbolje, kontinuirano rade na razvoju zaposlenika te redovito komuniciraju sa zaposlenicima i te povratne informacije koriste za dalje usavršavanje procesa upravljanja ljudskim resursima.

Uzgred, od 2005. do danas certificirano je više od 50 kompanija, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, a trenutačni Poslodavci Partneri su: Atlantic Grupa, Belupo lijekovi i kozmetika, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Henkel Croatia, Holcim Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska lutrija, INA, JGL, Kozmo, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, SOS Dječje selo Hrvatska, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet, Volksbank i Zvijezda. (Lider)