Lidl podijelio više od 15.000 besplatnih porcija hrane te donirao dvije zagrebačke pučke kuhinje

Svega četiri dana prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, trgovački lanac Lidl organizirao je Najveću europsku gozbu. Više od 15.000 građana okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu te su od 17 sati pa sve do ponoći uživali u brojnim zabavnim sadržajima, kulinarskom showu i glazbenim nastupima, priopćeno je iz Lidla Hrvatska.

Najveća europska gozba organizirana je s ciljem proslave jednog od najvažnijih događaja u novijoj hrvatskoj povijesti te kako bi se građane upoznalo s kulturološkom i gastronomskom raznolikošću velike europske obitelji, čijim ćemo dijelom i mi uskoro postati.

Lidlova Najveća europska gozba započela je u 17 sati, a u sklopu poslijepodneva održan je kulinarski show. Šest najpoznatijih hrvatskih kuhara pripremalo je brojne europske delicije, a građani su se posebno razveselili činjenici da je više od 15.000 europskih specijaliteta podijeljeno besplatno.

Među specijalitetima su se između ostalog našli i španjolska paella, talijanske penne te mađarski vinski gulaš, ali i popularni zagrebački zapečeni štrukli.

Za veselu atmosferu su se pobrinuli brojni zabavljači iz različitih krajeva Lijepe Naše – Slavonia band, Klapa Kampanel, grupa Hotline, zbor Čipkice i Irski studio, a poznati predstavnik ulične umjetnosti, Lunar, napravio je za vrijeme proslave golemi grafit na platnu.

Najveće veselje večeri nedvojbeno je bio dolazak starog morskog vuka Olivera Dragojevića na pozornicu, nakon čijih je nekoliko pjesama uslijedio veliki koncert Tonyja Cetinskog, poklon građanima od Lidla. Vrhunac večeri bilo je veliko iznenađenje, nesvakidašnji prizor tzv. 3D mappinga na jednoj od zgrada Trga bana Jelačića. Veselja i dobrog provoda nikako nije nedostajalo, a Lidl je ponovno pokazao kako posebnu pozornost posvećuje građanima u čijoj zajednici posluje te je još jednom opravdao lojalnost svojih kupaca, poručuju iz tvrtke.

U skladu s načelima odgovornosti prema društvenoj zajednici, Lidl je i ovom događaju dao humanitarni aspekt i donirao zagrebačke pučke kuhinje. Kako bi pristupanje Europskoj uniji i potrebitima učinio svečanijim, Lidl je dan nakon gozbe donirao svježe obroke dvjema zagrebačkim pučkim kuhinjama, pripremljene upravo za njih.

Pučkoj kuhinji u Gundulićevoj ulici donirano je tako 120, a pučkoj kuhinji na Kaptolu 150 porcija hrane. Uz voditelje pučkih kuhinja, časne sestre, patere i predstavnike Lidla, donaciji je prisustvovao i poznati hrvatski kuhar Branko Ognjenović, ujedno i jedan od kuhara koji je ove ukusne obroke pripremao, kaže se u priopćenju.