Nakon gotovo 37 godina provedenih u tvrtki Messe Düsseldorf, od čega je posljednjih 17 na funkciji predsjednika i glavnog izvršnog direktora, Werner M. Dornscheidt s 30. lipnja napušta tu dužnost i odlazi u mirovinu.

“Ono što smo gradili zajedno svih ovih godina donosi velike koristi tvrtki danas. Iako su uvjeti trenutno teški, utješno je znati da moja kompanija ostaje u dobrim rukama. Tim je već zauzet radom na ponovnom pokretanju i razvoju daljnjih digitalnih opcija što jamči da će Messe Düsseldorf ostati uspješna i ugledna tvrtka i u budućnosti”, poručio je Dornscheidt.

Od 1. srpnja funkciju glavnog izvršnog direktora preuzima Wolfram N. Diener koji je od 2018. bio direktor operativnog poslovanja. “Velika mi je čast što mi je ukazano toliko povjerenje. Daljnji razvoj tvrtke možemo graditi na temeljima koje je postavio moj prethodnik i zajedno se nositi s predstojećim izazovima”, kazao je preuzimajući dužnost.

Messe Düsseldorf Group prošlu je poslovnu godinu završio s porastom prodaje od 28,7 posto na 378,5 milijuna eura. Dobit nakon poreza više je nego udvostručena u 2019. i iznosila je 56,6 milijuna eura. Godine 2004., kada je na čelo kompanije stupio Werner Dornscheidt, njen je ROI iznosio 6,4 posto, dok je omjer temeljnog kapitala bio na razini od 34,4 posto. Sada je ROI blizu 14,8 posto, a omjer temeljnog kapitala 66 posto.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!