Yahoo-logo-midiYahoo očekuje u ovoj godini oštar pad prihoda i zarade u odnosu na 2015., objavila je internetska stranica Re/code, pozivajući se na dokument te internetske kompanije.

Prema pisanju, Yahoo očekuje u 2016. pad prihoda za gotovo 15 posto na 3,5 milijarde dolara, a zarade prije amortizacije, poreza i amortizacije za više od 20 posto, na 750 milijuna dolara.

Financijska situacija te internetske kompanije postaje “sve strašnija”, navodi Re/code, pozivajući se na stranice dokumenta koji su bankari davali potencijalnim kupcima Yahooa. Yahoo također očekuje da će se do kraja 2016. broj zaposlenih smanjiti na oko 9.000, s 10.500 u prošloj godini.

Ta posrnula internetska kompanija pokrenula je u veljači aukciju svog temeljnog poslovanja, nakon što je odgodila planove o izdvajanju svojeg udjela u kinesko, e-trgovinskom divu Alibaba Group Holdingu. Yahoo je odredio 11. travnja kao krajnji rok za slanje preliminarnih ponuda za preuzimanje njezina poslovanje vezanog uz internet i udjele u imovini u Aziji.

Od ponuditelja Yahoo traži pojedinosti o financiranju, uvjetima preuzimanja ili odobrenjima koja će se morati ishoditi te koje su ključne pretpostavke odluke potencijalnih ponuditelja da krenu u taj posao. (SEEbiz.eu/Hina)