VijestiZemljaMinistar Dario Nakić razmišlja o uvođenju poreza na slatkiše

Ministar Dario Nakić razmišlja o uvođenju poreza na slatkiše

dario nakic - midiOdržana je konferencija za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na kojoj su istaknuti važni aspekti prepoznati kao ključni za daljnje unapređenje i što učinkovitiju provedbu Nacionalnog programa zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolesti 2015.- 2020.

Na konferenciji su, među ostalima, govorili ministar zdravlja Dario Nakić te predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja – Linić.

Na konferenciji je istaknuto kako su Hrvati peti po pretilosti u Europi, a ministar Nakić je kazao kako razmišlja o uvođenju poreza na slatkiše.

“To je praksa europskih zemalja, trenutno razmatramo tu mogućnost”, kazao je ministar Nakić napomenuvši da se posebno misli i na porez na slatka pića. (SEEbiz.eu/Hina)

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...