Za projekt Zelena ideja zaprimljene 74 prijave

Od ukupnog broja prijavljenih stručni žiri u najuži je izbor izabrao 16 eko proizvođača koji su pokazali najveći razvojni potencijal

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) objavilo je da se na natječaj projekta Zelena ideja raspisan u listopadu 2013. godine prijavilo ukupno 74 lokalnih ekoloških proizvođača.

Projekt organiziran od strane HURA-e i partnera s ciljem pružanja besplatnih marketinških usluga i pomaganja lokalnih ekoloških proizvođača u njihovom nastupu na tržištu ovom brojkom pokazao je visoku razinu pozornosti i interesa među ekološkim proizvođačima u Hrvatskoj.

Od ukupnog broja prijavljenih neovisni stručni žiri projekta izabrao je 16 eko proizvođača koji su zadovoljili postavljene kriterije te pokazali najveći razvojni potencijal. Suženi izbor proizvođača s kojima će se surađivati ovisio je o broju prijavljenih partnera projekta koji su izrazili želju da besplatno ulože svoje znanje i resurse kako bi ekološkim proizvođačima koji ne raspolažu financijskim sredstvima omogućili angažman marketinških profesionalaca.

“Ovoliki broj prijava odličan je pokazatelj vrijednosti projekta Zelena ideja, ali i povjerenja u uključene marketinške agencije. Ne sumnjam da će potencijal i entuzijazam kojeg odabrani ekološki proizvođači pokazuju dodatno motivirati agencije da stvore što kvalitetniji proizvod te ih tako što uspješnije plasiraju na tržištu. Sada slijede sastanci i usuglašavanje suradnje proizvođača s agencijama, čije rezultate očekujemo s nestrpljenjem i optimizmom”, izjavio je predstavnik stručnog žirija Domagoj Račić iz Mreže znanja.

“Hrvatska je poznata po vrhunskim vinima i ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Već i sami proizvodi pobuđuju inspiraciju za pametna, inovativna i učinkovita kreativna rješenja. IMAGO reklamna agencija sa svojim specijaliziranim jedinicama ImagoBox za branding i vizualni identitet ambalaže, Jedinicom i nulom za online komunikaciju i Projektil za osmišljavanje i organizaciju evenata je idealan izbor za integrirano marketinško rješenje koje je potrebno odabranom klijentu – Poljoprivrednoj zadruzi Maslina i vino. Veselimo se suradnji i uspjehu klijenta”, naglasila je Vanja Osredečki, Client Service Director iz IMAGO reklamne agencije, jedne od agencija partnera projekta Zelena ideja.

Nakon izbora eko proizvođača od strane stručnog žirija, 16 marketinških agencija uključenih u projekt Zelena ideja odabrale su one proizvođače s kojima će ostvariti suradnju. Agencije će eko proizvođačima odraditi jedan ili više poslova navedenih u prijavi na natječaj, a prema dogovoru o suradnji izvršit će ga do 1. travnja ove godine.

Agencije i organizator projekta HURA, sve finalne radove imat će priliku predstaviti na izložbi u Zagrebu u travnju te na strukovnim okupljanjima – Danima komunikacija i Weekend Media Festivalu, te ih dodati u portfelj svojih radova.

Agencije uključene u projekt surađivat će sa sljedećim ekološkim proizvođačima:
Agencija Libra s Anyo d.o.o. – proizvođačem vegetarijanskih sireva od soje te prerađevina na bazi sireva,
Agencija Proximity Zagreb s OPG Babac Sandra – proizvođačem ekoloških pekmeza od smokava,
Agencija TBWA\Zagreb s Obrtom Annapurna – proizvođačem ekoloških proizvoda na bazi soje i pšenice,
Agencija Unex Grupa s Banovina agrar d.o.o. – uzgajivačem goveda pasmine Angus i Crne slavonske svinje,
Agencija Web burza i iZone s OPG Denis Bogoević-Marušić – proizvođačem ekološkog vina,
Agencija BBDO Zagreb s OPG Duhaček – proizvođačem meda i pčelinjih proizvoda,
Agencija Status Grupa s OPG Ivan Veselić – proizvođačem pekmeza i džemova te drugih prerađevina od voća i povrća,
Agencija TF Marketing s OPG Krnić Lovro – proizvođačem ekološkog meda i pčelinjih proizvoda,
Agencija Digitel& s OPG Ljiljana Diktić – uzgajivačem voća i povrća te proizvođačem prerađevina od voća i povrća,
Agencija Bruketa&Žinić OM s OPG Marica Jug – uzgajivačem voća i povrća te proizvođačem prerađevina od voća i povrća,
Agencija Omega Media s OPG Mario Sever – proizvođačem ekološkog povrća i žitarica,
Agencija Imago reklamna agencija s Poljoprivrednom zadrugom Maslina i vino / Polača – proizvođačem ekološkog vina i maslinovog ulja,
Agencija K&K Promotion sa Stancija Kumparička d.o.o. – proizvođačem produkata od kozjeg mlijeka
Agencija Gingernet s OPG Nikica Žampera – proizvođačem kozjeg sira i maslinovog ulja,
Agencija Grey Zagreb s OPG Šime Škaulj – proizvođačem ekološkog vina,
Agencija Studio Marketing JWT Zagreb s OPG Šimunić Berislav – proizvođačem meda i pčelinjih proizvoda.