Za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice 250 milijuna kuna

Cilj je podići konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, osigurati stabilnosti tržišta i smanjiti gubitke proizvođača zbog nižih cijena. Za male i srednje korisnike osigurano je 150, a za velike 100 milijuna kuna

Objavljen je natječaj iz Programa ruralnog razvoja kojim je poljoprivrednicima stavljeno na raspolaganje 250 milijuna kuna za investicije u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Cilj je podići konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, osigurati stabilnosti tržišta i smanjiti gubitke proizvođača zbog nižih cijena. Za male i srednje korisnike osigurano je 150, a za velike 100 milijuna kuna.

Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi pet tisuća, a najveći iznos milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPodravka među predvodnicima profesionalne rodne ravnopravnosti u EU
Sljedeći članakEkološki proizvodi – Hrvatska je pred velikim izazovom