U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, Zagrebačka banka i dalje poduzima dodatne mjere kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge.

Od 27. ožujka banka je tako povećala iznos beskontaktne platne transakcije bez primjene PIN-a sa 100 na 250 kuna, u skladu s preporukama nadležnih tijela u vezi s minimiziranjem kretanja i međusobnih kontakata. Povećanje limita beskontaktnog plaćanja bez PIN-a bit će postepeno uvedeno te će u narednih nekoliko dana biti dostupno na svim prodajnim mjestima koja koriste POS uređaje Zagrebačke banke, priopćeno je iz banke.

Osim toga, Zagrebačka banka je 24. ožujka ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj i to na rok od tri mjeseca, kako bi klijentima dodatno olakšala pristup novčanim sredstvima.

Većina bankomata Zagrebačke banke opremljena je beskontaktnom opcijom. Klijenti pritom ne moraju umetati karticu u bankomat, već ju je dovoljno samo približiti beskontaktnoj oznaci na uređaju. Usluge Zabinih bankomata su klijentima dostupne 24 sata dnevno na više od 800 lokacija u Hrvatskoj. Lokacije bankomata mogu se pronaći na službenim stranicama Zagrebačke banke.

Od 20. ožujka poslovnice Zagrebačke banke rade skraćeno, dok su neke privremeno zatvorene. Lista poslovnica s njihovim radnim vremenima dostupna je na stranicama banke.

Zagrebačka banka aktivno radi na tome da osigura funkcioniranje svih bankarskih usluga putem digitalnih kanala, a klijentima savjetuje da poslovnice posjećuju samo u slučaju nužde te da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.