U potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu, prostorije Gradske limene glazbe i dvorana Hrvačkog kluba teško su oštećene i njihov je rad trenutno neizvjestan. Više od 150 najmlađih članova Gradske limene glazbe te Hrvačkog kluba izgubilo je mjesto za sviranje i treniranje. Obje ove institucije neophodne su za nastavak normalnog života u trenutno razrušenom gradu, stoga su članovi petrinjske obitelji Petračić pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za njihovu obnovu pod nazivom “Budi dobri duh petrinjske stucke”.

“Malo je reći koliko su obje ove institucije važne za očuvanje tradicije i kulture u Petrinji”, naglašava jedna od organizatorica akcije, Sanja Petračić, direktorica u Deloitteovom Odjelu revizije. “Zadnjih par dana cijeli svijet sluša i čita o Petrinji, a mi ovom akcijom želimo skrenuti pažnju na ova dva velika simbola grada Petrinje koji ga oduvijek čine snažnijim i prepoznatljivim. Svakom donacijom oni su bliže povratku u normalan život. Oni to zaslužuju, a vi postajete dobri duh petrinjske stucke. Stucke koja predstavlja našu živu Petrinju”, dodala je Petračić.

Gradska limena glazba Petrinja, s tradicijom dužom od 210 godina, najstarija je glazbena udruga u gradu i za Petrinju predstavlja puno više od glazbenog orkestra. Sve do današnjih dana, u različitim oblicima i kroz različite države i uređenja, limena glazba nikad nije na duže razdoblje prekidala svoj rad. Gostovala je i predstavljala Petrinju u mnogim gradovima Hrvatske i Europe i time postala jednim od simbola grada.

Hrvački klub Petrinja najznačajnije je i rezultatski najuspješnije sportsko društvo u gradu, s pet naslova prvaka u bivšoj državi i šest naslova prvaka Hrvatske. Članovi kluba bili su i olimpijski pobjednik Vlado Lisjak 1984. godine u Los Angelesu i brončani Milan Nenadić s Olimpijskih igara u Münchenu 1972. godine.

Podaci za sudjelovanje u humanitarnoj akciji
Sav prikupljeni prihod u ovoj humanitarnoj akciji bit će upotrijebljen za obnovu prostora hrvačke dvorane i za nabavu sportske opreme te za cjelovitu obnovu prostorija Gradske limene glazbe. Više informaciji o akciji kao i detaljima za uplatu možete pronaći na ovom linku.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!