hr-arena-tomislav-gavazziSvečanim otvaranjem u zagrebačkom hotelu Westin jutros je započela prva od dviju regionalnih konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima pod naslovom HR Arena 2012.

U organizaciji Infoarena grupe dvodnevna konferencija u Zagrebu održat će se s ciljem predstavljanja optimalnih rješenja za razvoj visokoučinkovitih organizacija u vrijeme kad se uloga ljudskih resursa mijenja jednako brzo kao tehnologija i globalno tržište.

HR Arenu 2012. ispred organizatora otvorili su direktor Infoarena Grupe Tomislav Gavazzi, predsjednik Asocijacije HR profesionalaca Srbije Nebojša Rako, te Carmen Majetić Pavić, programska voditeljica konferencije.

“Dobili smo potporu većine HR udruženja iz regije jer je očita potreba za međusobnom razmjenom znanja i iskustava na području upravljanja ljudskim resursima. Svrha HR Arene je jačanje regionalne mreže HR stručnjaka pred kojima su gotovo isti izazovi. To su potvrdili rezultati istraživanja koje smo proveli u suradnji s agencijom Ipsos Puls među HR menadžerima regije”, izjavila je Majetić Pavić tijekom obraćanja sudionicima konferencije.

Radni dio konferencije obuhvatio je panel diskusije i radionice na kojima su svoja iskustva i izazove upravljanja ljudskim potencijalima predstavili iskusni HR menadžeri i lideri uglednih kompanija iz raznih sektora. Iako iz različitih industrija, svima im je zajedničko socioekonomsko okruženje u kojem posluju.

Aktualne teme koje zaokupljaju HR stručnjake većinom su uvjetovane promjenama na tržištu rada, spajanjima i akvizicijama tvrtki, širenjima na nova tržišta pa su znanja iz područja upravljanja promjenama, organizacijske klime i kulture sve više u fokusu velikih regionalnih tvrtki.

Za zaposlene ljude u Hrvatskoj jednako je važno i snalaženje i prilagodba uvjetima na tržištu Europske unije na koje uskoro ulazimo. U tom smislu, nove članice pristupaju toj zajednici sa svojom tradicijom, praksama i očekivanjima pa je za uspješno poslovanje u novonastalim uvjetima nužno sagledati upravljanje ljudskim potencijalima kroz strategiju poslovanja kompanije, rečeno je na konferenciji.

HR Arena 2012., koja će se održati 2. i 3. listopada u Beogradu, ponudit će HR stručnjacima dodatni sadržaj i nastaviti raspravljati o temama koje su otvorene u Zagrebu.