zagrebacka-pivovara-ozujsko-2011-boca-33clZagrebačka pivovara, kao lider na tržištu piva, ima široki asortiman brendova i pripadajućih pakiranja kako bi se udovoljilo svim potrebama sve zahtjevnijeg potrošača.

Iako su na hrvatskom tržištu još uvijek ključna pakiranja u povratnoj staklenoj boci, jedan od najbitnijih promjena trendova u zadnjih pet godina je kontinuirano jačanje PET segmenta piva koje danas zauzima udio od 17%.

Takozvani Core lager segment piva je i dalje najpopularniji, a Ožujsko pivo vodeći brend na tržištu u tom segmentu.

Stanje u gospodarstvu reflektira se na skuplji premium segment koji bilježi pad prodaje, dok istodobno jača niži cjenovni segment i privatne marke.

Dostupnost Ožujskog u gotovo svakom djeliću Hrvatske, u svakom dućanu, u velikoj većini kafića, predstavlja jednu od glavnih snaga brenda. Tako široka dostupnost i snaga brendova osigurala je Zagrebačkoj pivovari tržišni udio od 42,1% u 2011. godini s trendom rasta u odnosu na godinu prije, navode iz proizvođača.

Svoje proizvode preporučuju trgovcima jer dobivaju kvalitetu proizvoda, snagu vodećih brendova i širinu asortimana koji se konstantno unaprjeđuje i inovira.

Kao najveću novost u prošloj godini u Zagrebačkoj pivovari ocjenjuju pojavu i snažan rast piva s voćnim okusima koje su preplavile tržište pa je tako udio piva s voćnim okusom u ukupnom pivskom tržištu za 2011. godinu iznosio ogromnih 9%, pogotovo ako se zna da su se lansiranja desila tek u proljeće. Tijekom ljetnih mjeseci taj udio raste do razine iznad 15%.

“Pojava piva s voćnim okusom u kategoriju je dovela nove potrošače koji dosad nisu konzumirali pivo, čime je maksimalno iskorištena vrijednost ove inovacije za pivsko tržište u Hrvatskoj. Unutar tog segmenta Ožujsko Limun je 2011. godinu završilo kao najprodavanije pivo s voćnim okusom. Ove godine cijeli novi segment se dalje razvija s novim okusima i pakiranjima pa su tako u ožujku na tržište izašle Ožujsko grejp i Ožujsko limun 0,5 l u PET varijanti”, ističu iz Zagrebačke pivovare.