GED_970x220Sajamska industrija dobila je svoj dan – 08. lipnja kada se obilježava u cijelom svijetu Global Exhibitions Day ili Dan sajamske industrije.

Za tu prigodu, u srijedu, 8. 6. 2016. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma bit će organiziran Međunarodni poslovni skup na temu: Snaga sajamske industrije – danas i sutra. Na temu će održati dva panela pod nazivom “Sajmovi – platforma poslovne i društvene komunikacije” i “Gospodarstvo treba sajmove”.

Izlaganja će imati sajamski organizatori, sajamski stručnjaci, predstavnici institucija, gradova i udruženja koji će svojim primjerima objasniti značenje sajamskih nastupa za razvoj i internacionalizaciju poslovanja tvrtki.

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, održat će se “Dan otvorenih vrata” i prezentacija sajmova koje Zagrebački velesajam, u suradnji s Gradom Zagrebom, priprema u drugoj polovici 2016. godine, a to su: Sajmovi zdravog življenja, Izvor, Ambienta, Interliber, Inova i Sajam multimedije.

Global Exhibitions Day ima svrhu naglasiti ulogu i značaj sajamske industrije na razvoj nacionalnih i globalnih ekonomija, promovirati ključnu ulogu sajmova u podršci izlagačima i razvoju njihovih tvrtki te promicanju vanjskotrgovinske razmjene i internacionalizacije ukupnog poslovanja.

Poslovni skup otvara gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Partneri su Grad Zagreb, Zagrebački holding, TZGZ, HGK, HOK i HUP.

Detalje programa možete pronaći na linku