Svečana ceremonija uručenja financijskih sredstava za dostizanje standarda potrebnih za stjecanje certifikata Plava zastava u sklopu projekta “Persil pomaže hrvatskim plažama” održana je danas u Splitu, izvijestili su iz Henkela Croatia.

U prostorijama Radisson Blu Resorta plaži Srima iz Vodica nagradu je uručila Miranda Mladin, direktorica marketinga poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.

Ova ceremonija održana je u sklopu redovitog godišnjeg sastanka s koncesionarima plaža i marina koje su nagrađene Plavom zastavom u 2012. godini u organizaciji udruge Lijepa Naša.

U sklopu cjelokupnog događaja ujedno su predstavljeni kriteriji i rokovi za sezonu 2013. u kojem Henkel nastavlja sa suradnjom s udrugom Lijepa naša, pružajući podršku međunarodnom programu Zeleni ključ.

Projekt “Persil pomaže hrvatskim plažama” za glavni cilj je imao prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim plažama upravo u dobivanju Plave zastave. Kampanjom Persil Experta, tvrtka Henkel i Udruga Lijepa naša ujedno su željele ukazati i na važnost zaštite i očuvanja hrvatskih plaža.

Stoga je tvrtka Henkel odlučila izdvojiti dio prihoda od prodaje Persil Experta kojim se omogućilo odabranoj plaži u Vodicama da se adekvatno pripremi za proces dobivanja certifikata Plava zastava.

Kampanja je trajala od 15. lipnja do 31. kolovoza 2012. godine u svim trgovinama diljem Hrvatske, a financijska potpora plažama uručena je danas za sezonu 2013. na osnovu natječaja koji je organiziran u suradnji s udrugom Lijepa naša.

“Ova kampanja je još jedna u nizu kampanja koju je Persil Expert pokrenuo u svom vodstvu k održivosti. Osim što je ekološki prihvatljiv deterdžent, koji pruža i visoku učinkovitost i manje ambalaže što direktno utječe na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, Persil Expert podržava brojne inicijative, kao što su akcija pošumljavanja požarom devastiranih područja otoka Brača te brojne aktivnosti usmjerene na ekološku edukaciju djece”, izjavila je Mladin.