Zatvara se tvornica Ledo u Čitluku

Odluka će rezultirati gubitkom 52 radna mjesta

Službeno je potvrđeno kako se zatvara proizvodni pogon Leda u Čitluku, prenosi portal indikator.ba.

“Nakon pažljivog razmatranja donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH, s 1. prosincem 2023. godine. Očekujemo da će ova odluka rezultirati gubitkom 52 radna mjesta u Bosni i Hercegovini i naš je prioritet pružiti podršku kolegama na koje ova odluka izravno utječe”, rekli su za portal Jabuka.tv iz tvrtke Ledo d.o.o. Čitluk.

Djelatnicima je ova informacija priopćena u utorak, 3. listopada.

“Ukupno zapošljavamo oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini. Proizvode za Bosnu i Hercegovinu nastavit će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije”, istaknuli su za portal Jabuka.tv iz Leda ne navodeći razloge zatvaranja.

Kako se podsjeća, Ledo je prije tri godine prestao proizvoditi sladolede u Čitluku, a s radom je nastavila samo pakirnica voća i povrća te ribe.

I posljednji pogon prestat će tako s radom 1. prosinca ove godine.

Ledo Čitluk bio je u sastavu Agrokora Zagreb, potom dijelom Fortenove, a prije dvije godine prodan je kompaniji Nomad Foods, vodećem europskom proizvođaču smrznute hrane.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDPD Croatia otvorila novi skladišno-distributivni centar u Dugopolju
Sljedeći članakPromet u europskoj maloprodaji naglo pao u kolovozu