Željko Kerum prebacio Jokeru nekretninu vrijednu 100 milijuna eura

Željko Kerum je stopostotni vlasnik tvrtki Kerum d.o.o. i Joker d.o.o., kazala nam je Nevenka Bečić, zakonska zastupnica trgovačkog društva Kerum d.o.o. Split, i time je demantirala tvrdnje po kojima njezina bivša nevjesta Anka Kerum postaje jedinom vlasnicom Trgovačkog centra Joker, piše u utorak Slobodna Dalmacija.

U Narodnim novinama br. 100 od 20. kolovoza objavljen je oglas o podjeli Društva preuzimanjem. Kerum d.o.o. daje na znanje da se 30. lipnja dijeli s preuzimanjem, a Trgovačkom sudu u Splitu 13. kolovoza prijavio je plan podjele, tj. Ugovor koji je sklopljen 1. srpnja, a potvrđen na zapisnik i solemniziran u obliku javnobilježničke isprave 13. kolovoza 2010. Keruma d.o.o. preuzima društvo Joker u kojemu je Željko Kerum osnivač i vlasnik 100 posto poslovnih udjela, a njegova supruga Anka Kerum članica Uprave.

Kako se već mjesecima bruji o brakorazvodnoj parnici Kerumovih, oglas o podjeli Društva Kerum potaknuo je pitanje je li nekadašnji bračni par napokon dogovorio podjelu imovine. No Nevenka Bečić tvrdi:

“Zbog lakše kontrole poslovanja, prebacili smo nekretninu TC Joker iz Kerum d.o.o. u Joker d.o.o., samo zato što je Jokeru osnovna registrirana djelatnost iznajmljivanje poslovnih prostora, a Kerumu je to prodaja prehrambeno-mješovite robe.”

“Ništa se unutar tvrtke ne mijenja, obje firme posluju pozitivno i vrijednost Keruma d.o.o. i nakon ove transakcije ostaje ista”, ističe ona.

Upozorila je i na to kako temeljni kapital tvrtke Joker i dalje ostaje 20 tisuća kuna, ali prava će joj vrijednost sada biti milijunska, jer su u poduzeće unijeli sto milijuna eura vrijednu nekretninu.

Plan je, dodala je Bečić, kanalizirati poslovanja pojedinih tvrtki kroz – matične, kako bi se izbjegla zbrka, svako poduzeće preuzima ono što mu je osnovnom djelatnošću.

Takva je situacija bila i sa samim TC Jokerom, koji je jednoj tvrtki u cijelosti dan u zakup, a ta je tvrtka potom poslovne prostore davala u podnajam, sada više neće biti tako – jer kontrolu preuzima Joker d.o.o.

Idući dani pokazat će hoće li u sudskom registru biti proveden i prijenos poslovnih udjela na Anku Kerum, ili će se možda dovršiti postupak prodaje, odnosno preuzimanja trgovačkog dijela Kerumova biznisa od strane Narodnoga trgovačkog lanca (NTL). (Slobodna Dalmacija)

Prethodni članakHrvatski izlagači na sajmu u Subotici
Sljedeći članakMercator: Polugodišnji rast dobiti 56,7 posto