Željko Kerum prebacio Jokeru nekretninu vrijednu 100 milijuna eura

Željko Kerum je stopostotni vlasnik tvrtki Kerum d.o.o. i Joker d.o.o., kazala nam je Nevenka Bečić, zakonska zastupnica trgovačkog društva Kerum d.o.o. Split, i time je demantirala tvrdnje po kojima njezina bivša nevjesta Anka Kerum postaje jedinom vlasnicom Trgovačkog centra Joker, piše u utorak Slobodna Dalmacija.

U Narodnim novinama br. 100 od 20. kolovoza objavljen je oglas o podjeli Društva preuzimanjem. Kerum d.o.o. daje na znanje da se 30. lipnja dijeli s preuzimanjem, a Trgovačkom sudu u Splitu 13. kolovoza prijavio je plan podjele, tj. Ugovor koji je sklopljen 1. srpnja, a potvrđen na zapisnik i solemniziran u obliku javnobilježničke isprave 13. kolovoza 2010. Keruma d.o.o. preuzima društvo Joker u kojemu je Željko Kerum osnivač i vlasnik 100 posto poslovnih udjela, a njegova supruga Anka Kerum članica Uprave.

Kako se već mjesecima bruji o brakorazvodnoj parnici Kerumovih, oglas o podjeli Društva Kerum potaknuo je pitanje je li nekadašnji bračni par napokon dogovorio podjelu imovine. No Nevenka Bečić tvrdi:

“Zbog lakše kontrole poslovanja, prebacili smo nekretninu TC Joker iz Kerum d.o.o. u Joker d.o.o., samo zato što je Jokeru osnovna registrirana djelatnost iznajmljivanje poslovnih prostora, a Kerumu je to prodaja prehrambeno-mješovite robe.”

“Ništa se unutar tvrtke ne mijenja, obje firme posluju pozitivno i vrijednost Keruma d.o.o. i nakon ove transakcije ostaje ista”, ističe ona.

Upozorila je i na to kako temeljni kapital tvrtke Joker i dalje ostaje 20 tisuća kuna, ali prava će joj vrijednost sada biti milijunska, jer su u poduzeće unijeli sto milijuna eura vrijednu nekretninu.

Plan je, dodala je Bečić, kanalizirati poslovanja pojedinih tvrtki kroz – matične, kako bi se izbjegla zbrka, svako poduzeće preuzima ono što mu je osnovnom djelatnošću.

Takva je situacija bila i sa samim TC Jokerom, koji je jednoj tvrtki u cijelosti dan u zakup, a ta je tvrtka potom poslovne prostore davala u podnajam, sada više neće biti tako – jer kontrolu preuzima Joker d.o.o.

Idući dani pokazat će hoće li u sudskom registru biti proveden i prijenos poslovnih udjela na Anku Kerum, ili će se možda dovršiti postupak prodaje, odnosno preuzimanja trgovačkog dijela Kerumova biznisa od strane Narodnoga trgovačkog lanca (NTL). (Slobodna Dalmacija)