VijestiZemljaZvečevo: Do sada prodano 1,4 milijarde čokolada Braco i Seka

Zvečevo: Do sada prodano 1,4 milijarde čokolada Braco i Seka

braco-seka-zvecevo-largeOtkako su 1957. godine prvi put proizvedene čokolade Braco i Seka do danas ih je prodano čak milijardu i 400 milijuna.

Braco i Seka, jedan od najpoznatijih brendova Zvečeva, ujedno je i najstariji čokoladni brend u regiji i dio je kolektivnog sjećanja Hrvatske još od 60-ih godina prošlog stoljeća, kako, bez mnogo pretjerivanja, ističu u Zvečevu.

Kada su se prvi puta pojavile na tržištu, Braco i Seka čokolade nosile su jednostavan naziv „Mliječna čokolada“, no zbog simpatičnog lika djevojčice na ambalaži, kupci su je od milja nazvali Seka, koja je uskoro dobila svojeg Bracu, imena koja su najzaslužnija za dugogodišnji uspjeh ove popularne čokolade.

Za proizvodnju se koriste aromatične vrste kakaovca i svježe vrhnje koje se, kako navode u kompaniji, “obrađuje po posebnom Zvečevo postupku”.

„Broj od milijardu i 400 milijuna Braco i Seka čokolada pokazuje kako kupci već više od 50 godina prepoznaju tradiciju i kvalitetu koja iza nje stoji. Braco i Seka jedan je od naših najpoznatijih brendova, ali i najstarijih čokoladnih brendova u Hrvatskoj. Broj prodanih Braco i Seka čokolada lijep je početak slavljeničke 2011. godine kada obilježavamo 90. obljetnicu poslovanja“, prigodno je istaknuo Krunoslav Alvir, izvršni direktor Zvečeva.

Iz Zvečeva je osim Brace i Seke, izašla i prva čokolada s rižom – Mikado, davne 1964. godine, te, kako ističu, “jedina čokolada na svijetu koja u jednoj tabli im tri različita okusa”, s još jednim prigodnim imenom – Volim te. (SEEbiz)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...