Zvonimir Mršić novi predsjednik Uprave Podravke

zvonimir-mrsic-largeZa članove Uprave Podravke izabrani su Jadranka Ivanković, Olivija Jakupec, Miroslav Klepač i Jorn Pedersen

Nadzorni odbor Podravke d.d. na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju Dubravka Štimca za predsjednika Nadzornog odbora Podravke. Za njegovog zamjenika imenovan je je Mato Crkvenac, dok je članom Nadzornog odbora postao Ivo Družić.

Nakon navedenih imenovanja u okviru Nadzornog odbora došlo je i do promjena unutar Uprave Podravke. Tako je za novog predsjednika Uprave kompanije imenovan Zvonimir Mršić, dosadašnji gradonačelnik grada Koprivnice.

Članovima Uprave imenovani Jadranka Ivanković, viši predavač na Veleučilištu Vern’, Olivija Jakupec, dosadašnja pomoćnica direktora Jadranskog osiguranja u Koprivnici, Jorn Pedersen, dosadašnji viši potpredsjednik danske kompanije Uhrenholt i izvršni direktor Uhrenholt Russia, te Miroslav Klepač, koji u Podravku dolazi s pozicije člana Uprave Iskon Interneta.

“Zahvaljujem predsjedniku i članovima dosadašnje Uprave na radu i rezultatima koje su postizali. Ocijenili smo ih dobrima u danim okolnostima, ali želimo intenzivirati ukupni razvoj Podravke kako povećanjem obujma proizvodnje i prodaje na svim tržištima, tako i višim stupnjem efikasnosti. Vjerujemo da je za te iskorake kompanija spremna i sposobna te smo zato odlučili dati priliku novoj Upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem. Plan razvoja i poslovanja Podravke, koji je sa svojim timom suradnika ponudio Nadzornom odboru, ocijenili smo perspektivnim i u potpunosti smo podržali”, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Štimac.

Nakon što je prezentirao program rasta i razvoja kompanije pred Nadzornim odborom, novi predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić izjavio je: “Podravka ostaje kompanija s velikim potencijalom koja posluje na međunarodnom tržištu sa sjedištem u Koprivnici. Njeno je poslovanje nakon krizne situacije stabilizirano te mi je namjera iskoristiti prilike koje se pružaju za rast brži od grupe i značajnije bolju efikasnost. Cilj upravljanja je da svi dionici budu zadovoljni Podravkom. Želimo se vratiti korporativnim vrijednostima koji su Podravki osiguravali rast i razvoj oslonjen na istraživanje i inovativnost, poznavanje navika i potreba potrošača, partnerstvo s dobavljačima i kupcima te razvoj i upravljanje markama. Velika vrijednost Podravke su kreativni i poslu predani zaposlenici kojima želimo stvoriti prostor da se poistovjete s kompanijom dajući maksimalni doprinos ostvarivanju zajednički postavljenih ciljeva.”

S dosadašnjom Upravom Podravke, na čelu s predsjednikom Uprave Miroslavom Vitkovićem, dogovoren je sporazumni prekid mandata. Miroslav Vitković, koji je imenovan za novog direktora Podravkinog poduzeća u Ljubljani te savjetnika predsjednika Uprave Podravke za tržišta.

“Uprava Podravke, koja je imenovana početkom 2010. godine, imala je nekoliko ključnih zadataka s ciljem stabiliziranja kompanije. Prvi zadaci bili su uspostaviti financijsku stabilnost, smanjiti zaduženost kompanije, ostvariti profit i rast prihoda, pokrenuti novi inovacijski i investicijski ciklus te sačuvati stupanj zaposlenosti. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako su navedeni ciljevi, jednako kao i planovi postavljeni za Grupu Podravka, uspješno ostvareni te su stvoreni vrlo dobri uvjeti za daljnji razvoj kompanije”, kazao je Vitković.

Osim njega, u Podravki ostaju i Krunoslav Bešvir, koji će na izvršnoj razini biti zadužen za marketing, te Miroslav Repić koji će na izvršnoj razini biti zadužen za operativnu efikasnost kompanije.

Dosadašnji članovi Uprave Lidija Kljajić i Marin Pucar odlaze iz Podravke.

Prethodni članakKHL Medveščak: Izbor najbolje navijačke fotografije tjedna
Sljedeći članakCroatiastočar: Postignut dogovor o modelu izračuna otkupne cijene mlijeka